Finanční výsledky HTC: V Q1 trojnásobně větší zisky

3

V HTC můžou mít důvod k radosti. Již v posledním kvartále minulého roku zaznamenala společnost vynikající výsledky a první kvartál letošního roku 2011 pokračuje v nastoleném trendu. Výrobce vykázal více než dvojnásobný zisk a vzrostl i objem prodaných zařízení.

Společnost HTC se řadí v posledních měsících mezi výrobce s nejlepšími výsledky jak po finanční stránce, tak i po stránce objemu prodaných zařízení. Již ke konci minulého roku jsme vás informovali o výsledcích, které byly ve znamení pozitivních čísel. Výrobce například prodal v loňském roce takřka dvakrát více zařízení (24,6 milionů) oproti předchozímu roku (11,7 milionů) a jeho zisk činil 1,3 miliardy amerických dolarů. V samotném posledním kvartále činil objem prodaných zařízení 9,1 milionů kusů.

HTC Desire S
TIP: Čtěte recenzi HTC Desire S: klasika v novém kabátě

A jak si vedlo HTC v prvním kvartále letošního roku? Vstoupilo do roku 2011 správnou nohou? Ano. Výrobce opět vykázal výborné hodnoty. Největší pozornost na sebe upoutá údaj o obratu, který byl dokonce dvojnásobný (3,63 miliard amerických dolarů) oproti stejnému období v minulém roce. Objem prodaných zařízení činil 9,7 milionů kusů. Zajímavá je též velmi vysoká průměrná prodejní cena zařízení HTC, která činí 359 dolarů.

HTC Incredible S
TIP: Čtěte recenzi Recenze HTC Incredible S: recenze neuvěřitelného Androidu?

Plány společnosti HTC pro další kvartál letošního roku jsou velmi smělé. Firma počítá s tím, že její obrat bude činit 4,18 miliard dolarů a počet prodaných zařízení vzroste na 11,8 milionů kusů. Na tomto počtu prodaných zařízení se mají podílet hlavně novinky Incredible S, Desire S nebo nové želízko v ohni pro letošní rok - Sensation. I další méně významné novinky jako Wildfire S nebo tablet Flyer mohou přispět velkou měrou do celkového počtu prodaných zařízení.

HTC Sensation
TIP: Čtěte představení HTC Sensation: dvoujádrová senzace s Androidem

Zdroje: androidcentral.com, phonearena.com, mobilmania.sk, reuters.com

Diskuze ke článku
martin
Fascinate jo? To mně rozesmálo, snad sensation.
bob
Prosím Vás, přečtete si to někdy po sobě. Typografická chyba na začátku "mezi výrobce z nejlepšími výsledky" se ještě dá považovat za překlep (má tam být s). Ale tvrdit, že zisk a obrat je to samé je už dosti odvážné. Viz zisk 4,18 mld. dolarů. Tam má být obrat!
Martin Pultzner
Dobrý den,
omlouváme se za chybku, článek byl přepracováván a na konci zůstala zmínka o zisku místo obratu, máte pravdu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze