HTC představilo novinky: EVO 3D a tablet EVO View

1

Dvě velice zajímavé novinky, určené prozatím pouze pro amerického operátora Sprint, se nám začínají ukazovat. První model EVO 3D nabídne dotykový displej s 3D zobrazením a také dva fotoaparáty pro zachycen 3D obrazu. Dalším zástupcem je pak nový tablet EVO View, jakožto převlečený model Flyer.

Obě nově představená zařízení, EVO 3D a EVO View, podporují datové technologie poslední generace 4G, včetně konektivity WiMax. Novinka EVO 3D se zdá být variantou modelu Pyramid, navíc s 3D technologií. Oproti tomu tablet EVO View je CDMA verzí tabletu Flyer.

HTC EVO 3D

Tato zajímavá novinka se chlubí 4,3" dotykovým displejem o rozlišení 540 x 960 bodů se speciální zobrazovací technologií, umožňující 3D zobrazení. Zřejmě se opět jedná o klasickou paralaxní bariéru, kterou jsme mohli obdivovat u modelu Optimusu 3D v Barceloně. Na zadní straně HTC nalezneme dva 5 MPx fotoaparáty, které budou schopny pořizovat 3D snímky v maximálním rozlišení 2 MPx a video v HD 720p rozlišení, rovněž v 3D. Hardware samotné novinky je na vrcholu dnešních zařízení. Nabídne výkonný 1,2 GHz dvoujádrový procesor spolu s dostatečnou velikostí paměti RAM hodnoty 1 GB a operační systém Android 2.3 Gingerbread s uživatelskou nástavbou HTC Sense poslední generace.

HTC EVO 3D

Velký výkon si vyžaduje adekvátní baterii. Výrobce na toto myslel a své zařízení vybavil baterii o rekordní kapacitě 1 730 mAh. Tento fakt se i nepříznivě podepsal na celkové hmotnosti samotného zařízení. Ručička váhy se zastavila na hodnotě 170 gramů. Datové technologie patří mezi samotný vrchol. EVO 3D podporuje sítě 4G s datovými technologiemi WiMax, Wi-Fi b/g/n a Bluetooth 3.0. Pracovat bude v sítích CDMA, ovšem později očekáváme i představení verze určené pro naše frekvence GSM. Zařízení se dostane do prodeje v polovině letošního roku.

HTC EVO View

Tento tablet je variantou nedávno představeného tabletu Flyer. Hlavním rozdílem je rozdílná volací frekvence, protože Evo View je opět určen pro amerického operátora Sprint s CDMA sítí. Mezi hlavní znaky tohoto tabletu patří hliníkové tělo, kompaktní rozměry, 7" dotykový displej s rozlišením 1024 x 600 bodů a mimořádně výkonný jednojádrový procesor o frekvenci 1,5 GHz. Dále se zařízení pyšní dvěma fotoaparáty - hlavním 5 MPx na zadní straně a 1,3 MPx nacházející se na přední straně. Operačním systémem i v tomto případě bude Android 2.3 Gingerbread. I zde je samozřejmostí obdobná datová konektivita v duchu 4G, WiMaxu a Wi-Fi b/g/n.

HTC EVO View

Zdroje: newsroom.sprint.com, newsroom.sprint.com