HTC One X dostává Android 4.1 Jelly Bean i v Česku (aktualizováno)

Majitelé modelu One X, starší vlajkové lodi smartphonů HTC, mají konečně možnost aktualizovat na novější verzi operačního systému. Tchajwanský výrobce totiž počínaje dneškem začal s aktualizací tohoto povedeného smartphonu na dlouho očekávaný Android 4.1 Jelly Bean.

Aktualizace dorazila do ČR - 5.12.2012

Počínaje dnešním dnem můžeme říci, že aktualizace na Android 4.1.1 dorazila také k nám do České republiky. Důkaz o tom jste nám přinesli vy, čtenáři, kteří to hlásíte v diskuzí a na Facebooku. Čtenář Ladislav Svoboda nám navíc poslal i screenshoty, který ukazuje instalaci nového Androidu na HTC One X a zároveň i benchmark Quadrant po instalaci Androidu 4.1.1.

Jaké jsou vaše první dojmy? Co se zlepšilo a na čem by mohl výrobce ještě zapracovat?

Původní informace z 27.11.2012

Jelly Bean pro model One X již HTC uvolnilo na konci října. Jednalo se ovšem pouze o update určený pro vybrané asijské země. Dnes však konečně začíná také první vlna aktualizace pro celý svět. Potvrdil to fanouškovský web htcsource.com s odvoláním na svůj twitter, kde se o úspěšné aktualizaci zmiňují prý již desítky uživatelů. Ti se prý nacházejí zatím především v Rusku, Velké Británii, Indii, Argentině, Brazílii, Peru a dalších zemích světa.

Fotografie z recenze HTC One X

Tip: Recenze HTC One X – Velkolepá jednička

Aktualizace probíhá skrze metodu OTA (over-the-air) přímo z telefonu. Nejprve se stáhne menší 1,6 MB soubor. Po jeho instalaci se již začne stahovat hlavní instalační balíček s celkových objemem asi 360 MB. To, jestli je update dostupný právě pro vás telefon zjistíte jednoduše. Stačí přejít do nastavení, rolovat až na konec nabídky a kliknout na položku informace o telefonu. Zde potom kliknete na aktualizaci softwaru a zvolíte možnost zkontrolovat nyní.

Screenshoty z aktualizace na novou verzi firmware

Hlavní výhody aktualizace spočívají samozřejmě v odstranění některých převládajících neduhů a chyb, zvýšení rychlosti a také v přidání množství nových funkcí. Uživatelé prozatím hlásí rychlejší přepínání mezi aplikacemi v multitaskingu, vyšší výdrž baterie, přesnější odemykání pomocí rozpoznání obličeje (face unlock) a jednoduší prohlížení fotografií přímo v aplikaci fotoaparátu.

Podařilo se vám také aktualizovat váš HTC One X na novou verzi firmwaru? Podělte se s námi i s ostatními uživateli o vaše kladné i záporné dojmy z něj v diskuzi pod článkem.

Zdroje: slashgear.com, htcsource.com

Diskuze ke článku
Bob
Zatím správce aktualizací hlásí, že není dostupná žádná aktualizace :-(
Dave
Také u mě zatím nic.
Jack
Víte, kdy dorazí Android 4.1 i na HTC One S?
Pavel
Pořád nic a nic.....A jen tak pro srandu....jestli pak One X dostane 4.2 a později 5.0? :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze