HTC One má problém s nočními fotkami (aktualizováno)

29

Fotoaparát vlajkové lodi HTC One se chlubí technologií UltraPixel. Výrobce vyzdvihuje především kvalitu pořízených fotografií ve zhoršených světelných či nočních podmínkách. Fotoaparát by měl zachytit v porovnání s konkurencí až 300% světla navíc, i když v praxi jsou výsledky občas diskutabilní. Mnozí majitelé ale poslední dobou avizují fialový či růžový nádech fotek. Co za tím stojí a ví o tom HTC?

Aktualizováno 12.9.2013 o vyjádření české podpory výrobce

Od čtenáře jsme obdrželi vyjádření české podpory HTC, jak tento problém řešit a co za tímto problémem stojí: "Při fotografování za zhoršených světelných podmínek, mohou někteří uživatelé najít tzv. tepelný/tmavý šum a jasný vzor na jejich fotkách. Symptom může být o to více zřejmý, když je na zařízení zvýšená teplota. Zkontrolujte dispozici nejnovější verzi FOTA. (>nastaveni>o produktu > soft. aktualizace). Pokud pořízený obrázek v tmavém prostředí vykazuje tepelný/tmaví šum a jasný vzor, pokuste se změnit hodnoty ISO a vyfotografovat nový snímek. Pokud se příznaky objeví v jasném prostředí, uzavřete aplikace ze správce úloh a následně snižte teplotu akumulátoru pomocí kódu * # * # 4636 # * # * poté zkontrolujte teplotu baterie, pokud je stále nad 40 stupňů, vyčkejte dokud neklesne na hodnotu kolem 30 stupňů a pořiďte další obrázky. " za přeposlanou reakci děkujeme čtenáři.

HTC One - oficiální fotografie

Přečtěte si: Recenze HTC One – Jediný rytíř v zářivé zbroji

Původní informace z 11. 9.

Jak jsem se pokusil zjistit, první majitelé s tímto problémem se začali ozývat již začátkem června. Tím problémem jsou fotografie pořízené za nočních či horších podmínek, vyznačující se růžovým či fialovým nádechem nebo lehkým oparem. Ovšem není to první problém, který se bezprostředně týká fotoaparátu. Jakmile novinka vstoupila na trh, tak pořízené fotografie nebyly zcela ostré po celé své ploše. Jejich části byly méně ostré či rozmazané. HTC na to následně zareagovalo vydáním nové aktualizace.

Fotografie pořízené za nočních či zhoršených světelných podmínek s chybou

Výrobce tedy u prvního problému promptně zareagoval a během 1-2 týdnů uvolnil aktualizaci, která vyřešila rozmazané fotografie. Zcela jiný postoj pak zaujal u dnes řešeného problému, kdy jeho reakce a vyjádření přichází ne po týdnech, ale měsících. I přes zjevné urgence uživatelů a obsáhlé diskuze, zejména na XDA serveru, čítající tisíce příspěvků tento problém ignoroval a od tohoto problému dával ruce pryč. Dle mnoha příspěvků ani servisní střediska nebyly schopny uvedenou závadu vyřešit. Uživatelé sice obdrželi nové zařízení, problém ovšem přetrvával. My máme HTC One rovněž v redakci pro účely velkého srovnání top Androidů a uvedené problém jsme nezaznamenali.

Fotografie pořízené za nočních či zhoršených světelných podmínek s chybou

Až nyní po čtvrt roce HTC vydává stanovisko k problému, ve kterém sděluje, že se jedná o softwarový problém, a bude jej řešit za pomocí aktualizace, která problém odstraní. Výrobce měl ale dle našeho názoru reagovat mnohem rychleji a sám od sebe iniciativně uvolnit aktualizaci a ne až tehdy, kdy jsou fóra zavalena příspěvky o problému. V době, kterou HTC prochází, si rozhodně nemůže dovolit takto pomalý přístup u své vlajkové lodě. Řešení problému pravděpodobně přijde až v nové aktualizaci, která současně přinese novou verzi Androidu 4.3. Výrobce její příchod avizuje na říjen.

A toto je již standardní kvalita fotek pořízených za tmy

Trpí vaše HTC One stejným problémem? Jak jste případně dopadli s reklamací?

Zdroje: facebook.com, androidforum.cz, forum.xda-developers.com

Diskuze ke článku
Martin
njn Čínská kvalita. Co by jste taky čekali od takovétoho čínského šmejda.
Marian Lipták
Marian Lipták
Nic nového, růžově mi už kdysi fotila HD2, ale jen ve dne pro změnu :D
ZMRD
Mne sa to prejavuje pri automatickom nastavení WB a ISO. Ak si hodnoty nastavím manuálne a doladím kompenzáciu tak je to bez problému. Kvôli tomu som začal používať aj alternatívnu aplikáciu pre fotenie, kde je možné nastavovať tieto hodnoty z obrazovky živého náhľadu a nieje nutné loviť v nastaveniach. Snáď update od HTC pomôže.
Luky Kuky
Luky Kuky
ad. článek: nebyly rozmazané rohy fotky chybou špatné optiky? A neřešilo se to výměnou kus za kus? Prý nové revize již tento problém nemají.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze