HTC je nadále ztrátové, už 9. čtvrtletí po sobě

12
HTC je nadále ztrátové, už 9. čtvrtletí po sobě
  • HTC vykázalo čtvrtletní ztrátu po deváté v řadě
  • Díky snižování nákladů se však daří pomalu smazávat čistou ztrátu

Tchajwanská společnost HTC vykázala i ve druhém čtvrtletí roku 2017 ztrátu. Jde již v pořadí o 9. čtvrtletí, kdy se HTC utápí v červených číslech, což pro společnost samozřejmě není dobře. Právě oznámená čtvrtletní ztráta dosáhla 64,23 miliónů dolarů. Jde o mírné zlepšení o 3,9 %, neboť ztráta za první čtvrtletí roku 2017 byla 66,87 miliónů dolarů.

HTC poměrně výrazně ořezává své náklady, aby snižovalo ztrátovost. Dokládá to i meziroční srovnání. Za první půl rok 2017 se ztráta vyšplhala na 131,1 miliónů dolarů, což je o 30 % méně ve srovnání s prvním pololetím roku 2016. Ačkoliv HTC vkládá velké naděje do modelu U11 a zřejmě i chystaného U11 Life, analytici očekávají možná ještě větší ztrátu ve třetím kvartálu letošního roku. Opírají se totiž o fakt, že pouze od června do července letošního roku došlo k poklesu tržeb společnosti o více než 10 %.

Zdroj: digitimes.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Pavel
Ono ani se neni cemu divit htc si to pohnojil sam uz davno kdyz za stredni tridu pozadoval tisice a tisice to je potom jasne ze uzivatele koukaji po necem jinem... Je to skoda htc jsem mel rad... Napr. Evo 3d byl moc dobry.. Uz jenom cekam az se utopi LG...
Pesedm
HTC bude opakovat scénář Nokie. LG má nakročeno.
thedf413
Každý rok lidé říkají, že další rok už HTC nebude, posledních aspoň 5 let. Ale ono pořád je a k tomu se ještě snaží vymyslet nové věci a inovovat (edge sense, liquid surface, kovová konstrukce u M7, boom sound...). Je mi docela líto, že třeba M7 nemělo takový úspěch jako jiní, kteří ten design zad použili až dle inspirace od HTC (Apple, Huawei... a hromada čínských bezejmenných modelů). HTC vždy něco vymyslí, dotáhne do konce a funguje to skvěle, ale marketing se jim nepovede a nechaji aby si to jiní převzali dřív, než se to stihne stát jejich vlajkovým nápadem (viz řešení BoomSound u 10 a úplně stejně použité Applem u iP7). Této společnosti je škoda. Kdyby HTC zaniklo, přijdeme o legendu, která do světa smartphonů přinesla hodně nápadů a U11 není vůbec špatné.
Pesedm
To sice ano, ale HTC to potopilo nekvalitním focením. Ano HTC M7 jsem měl, ale fotilo to do červena. HTC slibovalo SW opravu, ale nic. Tak po půl roce 2x servis a pak to fotilo zase do zelena (jiný čip).
A když mně vraceli peníze, jeden jim ležel na pultu. Tak jsem ho vzal a položil na chvilku se zapnutým focením na desku, aby byla tma. A jak se to lehce ohřálo, hned to bylo celé červené.
Prostě výrobní vada a spousta uživatelů o tom ani nevěděla.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze