HTC HD7: obří displej a nové Windows

HTC představuje nový mobilní telefon s nedávno představeným operačním systémem Windows Phone7 od Microsoftu. Nabídne obří displej, gigahertzový procesor nebo půl gigabajtu operační paměti RAM. Těšit se také můžeme na spoušť fotoaparátu, kterou v HTC poslední dobou naprosto ignorovali.

Telefon patří k prvním zařízením s novým operačním systémem Windows Phone7 od tchajwanského výrobce. Velikostně ho můžeme směle zařadit po bok známých komunikátorů jako je například Xperia X10, HTC HD2, či Desire HD. Přední straně dominuje velký, 4,3 palcový dotykový displej, používající kapacitní technologii. Nabídne klasické rozlišení WVGA (480x800 px). Nad displejem se nachází dvojice senzorů pro regulaci jasu a přiblížení. Senzorová tlačítka, která se nachází pod displejem, budou u drtivé většiny smartphonů s Windows Phone 7 funkčně naprosto totožná. Na pravém boku telefonu se nachází spoušť fotoaparátu, kterou HTC do svých předešlých modelů neimplementovalo. Zadní straně dominuje 5 megapixelový fotoaparát s autofocusem, kterému sekunduje dvojice přisvětlovacích LED diod. Natáčet s ním můžete video až do kvalitního HD Ready (720p) rozlišení.

Mezi vnitřní výbavou komunikátoru zaujme hlavně známý 1 gigahertzový procesor Qualcomm Snapdragon. Vnitřní paměť telefonu nabídne kapacitu 8GB, operační paměť RAM pak úctyhodných 576MB. Nepotěší však absence paměťových MicroSD karet. Připojení na internet bude probíhat buď přes sítě 2. a 3. generace, a nebo bezdrátově pomocí Wi-Fi 802.11 b/g/n. Baterie telefonu disponuje zcela dostačující kapacitou 1230 mAh. Telefon také nabídne podobně, jako nedávno představený komunikátor Desire HD, kvalitní zvuk díky technologii Dolby Mobile and SRS surround sound. Především filmovým nadšencům nabídne speciální výklopný stojánek na zadní straně, díky kterému je možné telefon opřít o stůl. Parametry HTC HD7 nejlépe vyniknou také na nejnovějších hrách ve službě Xbox Live. Známé konzolové tituly, které by uživatelé mohli jinak hrát jen doma, konečně vyzkouší i na cestách.

Podle oficiálního vyjádření českého zastoupení společnosti se telefon objeví v nabídce největšího tuzemského operátora O2. Blíže však tuto informaci v HTC nespecifikovali. Cena byla předběžně stanovena na necelých čtrnáct tisíc korun. Nový model HTC HD7 je určitě velmi zajímavou alternativou pro ty, kteří z jakýchkoliv důvodů nemají v lásce operační systém Android od Googlu, který je právě v portfoliu značky HTC hojně zastoupen.

Technické parametry

Rozměry 122 x 68 x 11,2 mm
Hmotnost 162 gramů
Konstrukce klasická,dotykový displej
Barevné provedení černé
Sítě GSM 850/900/1800/1900 MHz,WCDMA 900/2100 MHz
Displej aktivní, kapacitní,SuperLCD,rozlišení 480x800 bodů, úhlopříčka 4,3",16 miliónů barev
Paměť 8/16GB vnitřní
Otevřený operační systém Windows Phone7
Organizační funkce e-mailový klient,Organizér, světový čas, převodník jednotek,diktafon, budík, kalkulačka, kalendář, čtečka office a PDF dokumentů, Facebook a Twitter klient
Multimédia Hudební přehrávač(MP3,WAV,WMA,ACC+), přehrávání videa(MP4,WMV),klasický 3,5 mm jack
Fotoaparát 5.0 Mpx (2048 x 1536 px),autofocus,dual LED,Geotagging
nahrávání videa v HD Ready (720p)
GPS navigace Ano,A-GPS
Datové funkce USB 2.0, Bluetooth 2.1(profil A2DP)
GPRS, EDGE,HSDPA,Wi-Fi 802.11 b/g
Baterie a výdrž Li-Ion nebo Li-Pol 1230 mAh
Cena a dostupnost 13 999 Kč, ?

zdroj: TZ HTC,gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze