HTC Desire 526G Dual SIM: líbivý smartphone pro nenáročné

17

HTC dnes představilo smartphone pro méně náročné uživatele spadající do modelové řady Desire. Konkrétní název je HTC Desire 526G Dual SIM a mimo podpory dvou SIM karet nabídne novinka také líbivý design, čtyřjádrový procesor a také dva fotoaparáty s rozlišením 8 a 2 Mpx. Cena se ustálila na 4 590 Kč.

HTC dnes poněkud nečekaně představilo zástupce nižší střední třídy s modelovým označením Desire 526G Dual SIM. Tento model nabídne kromě průměrné funkční výbavy také zajímavý design, novinka navíc bude dostupná hned ve dvou barevných variantách, a to typické černé a bílé.

HTC Desire 526G Dual SIM

HTC Desire 526G Dual SIM nabízí poměrně svěží design, rozměry novinky se zastavily na hodnotě 139 × 69.8 × 9,9 mm, hmotnost pak činí poněkud znatelných 154 gramů. Displej nabídne 4,7palcovou úhlopříčku s qHD rozlišením, konkrétní rozlišení je tedy 960 × 540 pixelů. Technologie displeje byla použita TFT LCD, barevné podání by tedy mělo být přirozené. Co se týče výkonu jako takového, novinka disponuje čtyřjádrovým procesorem MediaTek MT6582 a taktem 1,3 GHz, který je pro tuto třídu typický. Sekundovat mu bude 1 GB DDR3 paměti RAM, interní paměť se ustálila na hodnotě 8 GB s možností rozšíření pomocí paměťových karet microSD o dalších až 32 GB.

HTC Desire 526G Dual SIM v bílo-modré

Novinka je postavena na operačním systému Android ve verzi 4.4 KitKat, o aktualizaci na 5.0 Lollipop se prozatím výrobce nezmiňuje. Součástí samozřejmě bude i domovská obrazovka HTC BlinkFeed, kterou známe i z dalších produktů téže značky. O kvalitní fotografické výsledky se bude starat primární fotoaparát s rozlišením 8 Mpx, autofokusem a přisvětlovací LED diodou. Přední kamerka pro videohovory a pořizování selfie snímků nabídne poměrně průměrné rozlišení 2 Mpx. Samozřejmostí je i podpora nahrávání videoklipů, přičemž primární fotoaparát umožní nahrávat videa až ve FullHD rozlišení. Sekundární fotoaparát si bude muset vystačit s HD výstupem (720p). Co se týče konektivity, tu zajistí kromě základů v podobě GPRS a EDGE také podpora HSPA sítí do rychlosti 21 Mb/s, a to jak na primární, tak také na sekundární SIM kartě.

HTC Desire 526G Dual SIM v černé

Novinka totiž disponuje slotem hned pro dvě micro SIM karty. Nový režim Offline Reading navíc umožňuje čtení článků dříve stažených přes Wi-Fi i na cestách, a tak není třeba plýtvat vlastním datovým limitem. Podpora LTE a NFC bohužel chybí, i když vzhledem k cenové relaci by minimálně LTE bylo zajímavým bonusem navíc, který by novinku ozvláštnil a se kterým by trochu vybočila z řady Z dalších technologií můžeme zmínit podporu Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth v nízkoenergetické verzi 4.0. Chybět nemůže ani podpora GPS, elektromagnetický kompas, který napomáhá při orientaci na mapě, však nejspíše chybí.

Ve výbavě potěší podpora FM rádia s RDS, baterie nabídne kapacitu 2 000 mAh a potěšující zprávou je, že bude vyměnitelná. Ze senzorové výbavy můžeme zmínit podporu senzoru okolního jasu, senzoru přiblížení a akcelerometru. Novinka bude dostupná u vybraných prodejců od příštího týdne, a to ve dvou barevných variantách – černé a bílé s modrou za doporučenou koncovou cenu 4 590 Kč.

Technické parametry HTC Desire 526G Dual SIM

Kompletní specifikace
Konstrukce139 × 69,8 × 9,9 mm, 154 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 4,7" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6582, CPU: 4×1,3 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2015, 4 590 Kč
Diskuze ke článku
Cvrcek
Máte asi prohozený popisky obrázků, modro-bílá a černá varianta :).
Baterak
Slabý akumulátor. Na 4.7 2000mha slabota.
Karel Lang
MediaShit 6582 za 4.5k jo? Tohle někdo nemůže myslet vážně, za tuto cenu už mám smartphony se Snapdragonem 4xx. Ani jiná výbava to nevyvažuje, to je zas předražené.
Lukáš
Proč všude cpou ten sračkojidní MediTek ? Proč tam nedaj o mnoho lepší Snapdragon 410 například ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze