HTC Desire 620
recenze

HTC Desire 620

Zvláštní evoluce
5

HTC spustilo vlnu inovací a začalo omlazovat své portfolio produktů. Dnešní kousek vychází z modelu Desire 610 a přináší větší a kvalitnější displej nebo moderní procesor. Z nepochopitelných důvodů ale chybí největší lákadlo všech modelů výrobce – stereo reproduktory. Obhájí i přesto titul plnohodnotného nástupce, nebo jej vyšší cena odsoudí k záhubě?

Degradovaná inovace. Jak jinak by se dal nazvat nový model, který ztratí hlavní vlastnost své řady, kterými jsou špičkové stereo reproduktory. Kromě toho ještě oproti předchůdci postrádá notifikační LED diodu, což není až tak zásadní, ale opět to poukazuje na zvláštnost evoluce. V ostatních ohledech se už ale žádné ústupky nekonaly a najdeme zde kvalitní 5palcový displej nebo 64bitový procesor. Stejně tak nezahálí v oblasti konektivity a pro selfies nadšence disponuje 5Mpx přední kamerkou. Vše by ale mohla pokazit cenovka kolem 7 000 Kč. Jak tedy dnešní kousek obstál v naší recenzi?

Srovnání HTC Desire 610 / Desire 620
HTC Desire 610 HTC Desire 620
rozměry 143,1 × 70,5 × 9,6 mm 150,1 × 72,7 × 9,6 mm
hmotnost 143,5 g 160 g
displej 4,7 palců 5 palců typ a rozlišení panelu TFT TN, 960 × 540 pixelů Super LCD, 1280 × 720 pixelů
čipset Qualcomm Snapdragon 400 8930 Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916
stereoreproduktory ano ne
baterie 2 040 mAh 2 100 mAh
cena 5 500 Kč 6 800 Kč
Podrobné srovnání naleznete v našem katalogu

Technické parametry HTC Desire 620

Kompletní specifikace
Konstrukce150,1 × 72,7 × 9,6 mm, 160 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 224 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 24 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:48 hodin
Dostupnostleden 2015, 6 990 Kč

HTC Desire 620 – videopohled

Obsah balení

  • USB kabel
  • zástrčka do zásuvky
  • pecková sluchátka
Krabička a její obsah

Design a konstrukce: větší a opět lesklý

Vzhledově se model od ostatních HTC neliší a opět se zde setkáváme s designem, který započala série One. Není to ale vůbec na škodu. Design je elegantní a všeobecně líbivý. S příchodem nových modelů ale začal výrobce více experimentovat s barvičkami a nevyhnul se tomu ani u Desiru 620. Žádný jednobarevný kvádr nečekejte, pro ozvláštnění se totiž po celém obvodu táhne lišta v jiné barvě. My máme v redakci leskle bílou variantu s šedou lištou, na trhu je pak ještě dostupná matně šedá s lištou v bílé barvě.

Vzhledově nevybočuje z řady telefonů HTC

Na přední straně zaujme kromě displeje dvojice mřížek. Pokud ale čekáte stereo reproduktory, musím vás zklamat, jelikož hudbu vám přehraje pouze spodní. V horní mřížce je schované pouze sluchátko, vedle kterého najdeme přední kamerku a dvojici čidel, nechybí tedy automatická regulace jasu. Kolem panelu si bohužel všimneme ještě něčeho, a to širokých rámečků. HTC zjevně nehodlá začít s šetřením místa a zbytečný pruh s logem pod displejem nebo úplně prázdný nad ním vzbuzuje jen rozpaky a u telefonu za 7 000 Kč bychom je neočekávali.

HTC Desire 620

Celý zadní kryt je tvořen lesklým plastem, který je magnetem na otisky prstů a navíc neposkytuje příliš jistý úchop, jelikož poměrně vyklouzává z ruky. V horní části se umístila čočka fotoaparátu, kterou opět lemuje šedá plocha a díky tomu nepůsobí jednotvárně. Pod ní najdeme přisvětlovací LED diodu a sekundární mikrofon. Zbytek zad je už potom kromě loga výrobce zcela prázdný.

Další změnou oproti předchůdci je snímatelný zadní kryt. Pod ním se nachází slot pro paměťové karty a slot pro SIM karty v mnohem rozšířenějším formátu microSIM. Už tedy žádné zbytečné ořezávání na velikost nano. Ke slotů se dostanete po vyjmutí baterie a prvky pod krytem zakončuje funkce NFC.

Zadní kryt bohužel při stlačení mírně povrzává

Co se týče ovládacích prvků, tak zde se HTC konečně poučilo a vypínací tlačítko umístilo na pravý bok, hned pod tlačítka pro regulaci hlasitosti. Toto je skvělý krok a již vás nemusí trápit přehmatávání, tlačítko je totiž hned „pod palcem“. Tlačítka navíc nabízí spolehlivý stisk a konečně je vše, jak má být. Konektory na těle telefonu najdeme hned dva, a to 3,5mm jack konektor na vrchu a nabíjecí microUSB na spodní straně. Rozměry telefonu činí 150,1 × 72,7 × 9,6 mm, což je adekvátní 5palcovému telefonu s reproduktorem vepředu. Hmotnost však činí celých 160 gramů, což už pocítíte, kapsu vám ale rozhodně neutrhne.

Bílá záda jsou lesklá a lehce na nich ulpívají otisky

Dílenské zpracování se vcelku povedlo a HTC si dalo záležet. Kvůli snímatelnému krytu se však bohužel nevyhnete mírnému povrzávání při stlačení. Konstrukce však působí bytelně a vše pevně lícuje. Nebýt velkých rámečků kolem displeje a lesklé úpravy krytu, jen bychom chválili, jelikož vzhledově je jinak telefon na vysoké úrovni.

Displej: krok vpřed

V čem si novinka asi nejlépe polepšila, je displej. Kromě změny úhlopříčky na 5 palců jsme se dočkali vyššího rozlišení 1 280 × 720 pixelů. Výsledná jemnost tak činí 294 pixelů na palec, což se blíží oněm 300 pixelům, kdy už by lidské oko nemělo rozeznávat jednotlivé pixely. Musím říci, že rozlišení je opravdu dostačující a za dobu testování jsem ani jednou nedostal chuť na jemnější obraz. Na této úhlopříčce sice v této době již častěji vidíme FullHD, v dané cenové třídě ale ještě HD tolerovat lze a nijak nevadí.

HTC Desire 620

Možná však ještě výraznější zlepšení se událo u použité technologie displeje. Nyní se jedná o Super LCD panel a díky tomu již odpadají v podstatě všechny výtky, které jsme měli vůči předchůdci. Nabízí velmi dobré pozorovací úhly nebo čitelnost na slunci, netrpí ani mdlými barvami. Automatická regulace jasu funguje spolehlivě a ochranu má na starosti krycí sklíčko Gorilla Glass 3. Celkově se jedná o velmi povedený zobrazovač a oproti předchůdci jde o vítané zlepšení. Skousnout ale musíte absenci notifikační diody.

Zvuk: něco tu chybí

Když jsem HTC Desire 620 rozbaloval z krabičky, tak jako první jsem myslel na zvukové podání stereo reproduktorů, které bych rád vyzkoušel. Jaké zklamání přišlo, když se hudba ozvala pouze z dolní mřížky. Novinka bohužel disponuje pouze jedním reproduktorem, což je opravdu nepochopitelné, a to hlavně vzhledem k tomu, že Desire 610 oslovil dvojicí velmi kvalitní stereo reproduktorů. Inu, šetří se, ale na špatném místě.

HTC Desire 620

Telefon tedy rázem ztrácí titul mistra zvuku, a i když se hlasitý reproduktor snaží, jak chce, není to prostě ono. Pokud však zvuk porovnáme s „obyčejnými“ telefony s jedním reproduktorem, jde přeci jen o lehký nadprůměr, kdy jsou znatelné basy a zvuk je dobře prokreslený. Díky dostatečné hlasitosti vás navíc spolehlivě upozorní na příchozí notifikace. Stále tak platí, že pokud chcete telefon s kvalitním hlasitým reproduktorem, s HTC chybu neuděláte, i když to už není takový rozdíl, jako v minulosti.

V oblasti výstupu do sluchátka nebylo třeba nic vylepšovat a stále podává velmi dobré výsledky. Pecková sluchátka z balení však parádu neudělají a hudebním fanouškům bych tak rozhodně doporučil investici do kvalitnějších modelů, kdy je zvuk na skvělé úrovni. Chybět vám může jedině nastavitelný ekvalizér.

Baterie a výdrž: lehké zlepšení

Baterie, která drží telefon „na živu“, nabízí kapacitu 2 100 mAh, což je o „celých“ 60 mAh více oproti loňskému modelu. Avšak díky úspornějšímu procesoru je celková výdrž přeci jen o něco lepší. Desire 620 nebude mít problém s celým dnem, kdy budete celou dobu online, hodinku surfovat na internetu, hodinku poslouchat hudbu a nudu zabijete několika levely oblíbené hry. Pokud omezíte připojení, přidá pár hodin k dobru, avšak stejně budete nejspíš pro jistotu nabíjet každý večer.

Pokud však takto neučiníte a v pozdním odpoledni vám bude telefon hlásit posledních pár procent, je dispozici extra úsporný režim, který vám umožní pouze volat, psát, kontrolovat maily skrze vestavěnou aplikaci (nikoliv Gmail), a používat kalendář nebo kalkulačku. To není opravdu mnoho, ale díky tomu budete moci být na příjmu ještě několik hodin, což může přijít vhod.

Baterie vám zprostředkuje celý perný den

Provedli jsme také náš standardizovaný test výdrže, kdy telefon přes Wi-Fi streamoval HD video s jasem a zvukem ve sluchátkách na 50 %. Video bylo přehráváno celkem 7 hodin a 40 minut, což je o hodinu a čtvrt více než u Desiru 610. Například Huawei Ascend G620s vydržel 7 hodin a 12 minut a LG G3s pouze 6 hodin a 20 minut. Nabíjení je o něco delší a do 80 % to potrvá 1 hodinu a 46 minut. Na plnou kapacitu si vyhraďte 2 hodiny a 48 minut.

Telefon Kapacita baterie Stream HD videa Nabití (100 %)
HTC Desire 620 2 100 mAh 7:40 hodin 2:48 hodin
HTC Desire 610 2 040 mAh 6:25 hodin 2:52 hodin
Ascend G620s 2 000 mAh 7:12 hodin 2:37 hodin
Nokia Lumia 735 2 220 mAh 9:47 hodin 3:11 hodin

Hardware: inovace do počtu

Pod kapotou tepe čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916 taktovaný na 1,2 GHz, jemuž sekunduje 1 GB RAM, ze kterého zbývá po spuštění asi 430 MB. Mnohem zajímavější je však fakt, že tento procesor podporuje 64bitovou architekturu. Zatím to však v podstatě nic neznamená, jelikož Android 4.4 KitKat tuto architekturu nepodporuje. Pokud tedy čekáte ultimátní výkon, musím vás zklamat. Nárůst výkonu je zde oproti Desire 610 minimální, například v AnTuTu benchmarku získal pouze o 2 000 bodů více. Není samozřejmě na škodu mít 64bitový procesor, reálnou výhodu vám to ale v současné době neposkytne, minimálně dokud nepřijde aktualizace na nový Android. Grafickou část pak má na starost čip Adreno 306.

Benchmark testy: AnTuTu, Vellamo, Quadrant, 3D Mark a NenaMark 2

Vnitřní paměť čítá 8 GB, přičemž k dispozici máte zhruba 3,7 GB. Bez problémů ji ale můžete rozšířit až o dalších 128 GB pomocí paměťových karet, na které jdou aplikace přesunout. Díky těmto parametrům telefonu výkon nechybí a nebudou vám odepřeny ani nejnáročnější hry typu Asphalt 8 nebo Dead Trigger 2. V samotném prostředí je vše také svižné a nesetkáte se s pomalými reakcemi či záseky. Optimalizaci prostě zvládlo HTC opět na jedničku.

Prostředí a software: známé Sense

O běh systému se stará Android 4.4.4 KitKat spolu s nadstavbou HTC Sense 6.0. Nadstavba není malá a oproti čistému Androidu se značně liší, prostředí je však totožné s ostatními modely HTC.

Vzhled prostředí

Ze zamykací obrazovky můžete rychle spustit čtveřici aplikací, které si sami zvolíte. I samotné odemknutí můžete provést několika způsoby. Tahem od spodního kraje nahoru jednoduše odemknete telefon. Pokud ale potáhnete od středu doleva, vždy se objevíte na hlavní obrazovce s widgety. Naopak při tažení doprava se vždy dostanete na obrazovku BlinkFeed, neboli obrazovku zobrazující vámi navolený obsah z různých serverů nebo sociálních sítí.

BlinkFeed sice nefunguje jako klasická RSS čtečka, můžete si ale vybrat z různých témat, například Hudba či Technologie, poté si navolit určité schválené partnerké weby a tato obrazovka vás bude informovat o aktuálním dění na daném serveru. Zahraniční obsah je pochopitelně daleko bohatší než český, nechybí zde ale například naše zpravodajství mobilenet.cz.

Notifikační lišta potom kromě zobrazování notifikací umožňuje rychlé nastavení funkcí, které si také můžete libovolně upravit. Celkově zaslouží prostředí pochvalu, jelikož je svižné a na nic nebudete muset čekat, stejně efektivně telefon zvládá i rychlé přepínání mezi spuštěnými aplikacemi.

U aplikací se ještě zastavíme, protože tu v základu přeci jen na nějaké narazíte. Především tu najdeme kompletní nadílku od Googlu, tedy jak Google+, Gmail, Mapy, Chrome nebo Hangouts, tak i Hudbu, Filmy, Knihy a Kiosek Play, Fotky, Disk nebo YouTube. Nechybí sociální sítě v podobě Facebooku a Twiteru nebo kancelářský balíček Polaris Office 5 v plné verzi umožňující prohlížení a editaci dokumentů, dostalo se i na správce souborů.

Fotoaparát: beze změny

Fotoaparát má rozlišení 8 Mpx s automatickým ostřením a nechybí přisvětlovací dioda. Samotný čip zůstal beze změny, a proto se neměnila ani výsledná kvalita fotografií. Shodné je také prostředí aplikace, kde můžete zvolit režimy jako HDR, panorama či Makro nebo upravit expozici, hodnoty ISO a vyvážení bílé.

Prostředí fotoaparátu

Kvalita snímků se řadí do průměru své kategorie. Za dobrého světla pořídí slušné fotografie, avšak při zatažené obloze či v interiéru je pozorovatelná vyšší hladina šumu. Fotoaparát také vždy bojuje s protisvětlem, naopak makro snímky jsou velmi povedené.

Testovací fotografie

Video dokáže natáčet až ve FullHD rozlišení s 24 snímky za sekundu. I tady plátí, že čím více světla, tím lépe. V tom případě je záznam ucházející, především pak na displeji telefonu budete zcela spokojeni.

HTC Desire 620 – testovací video, 1080p

Novinkou oproti předchůdci je lepší přední kamerka s rozlišením 5 Mpx. Její výsledky se sice neřadí mezi to nejlepší, postačí již však na kvalitnější selfies.

Testovací fotografie z přední kamerky

Multimediální funkce: klasická nadílka

Zaměřme se na hudební přehrávač, neboli aplikaci Hudba, kterou určitě znáte z ostatních telefonů HTC. Nabízí jednoduchý vzhled, možnost rozdělení na interprety, alba, jednotlivé skladby a můžete si vytvořit i vlastní seznam. V aplikaci najdete také vizualizér s několika tématy, který vytváří obrazce do rytmu hudby. Chybět vám ale může jakákoliv forma ekvalizéru. V telefonu najdeme také FM rádio s funkcí RDS nebo možností nahrávaní.

Galerie vám tradičně umožní prohlížení vašich fotografií a nechybí i možnost úprav, můžete tedy přidat efekt, oříznout nebo fotografii orámečkovat. K prohlížení videí a sledování filmů potom využijete aplikaci Videa, kterou také známe z jiných Androidů. Telefon zvládá i různé formáty jako .mp4, .avi nebo .mkv. Většina uživatelů ale stejně sáhne po alternativním přehrávači z Google Play, a to zejména pro jejich hlubší nastavení nebo možnost externích titulků, kterou vestavený přehrávač postrádá.

Telefonování: podle očekávání

I přes všechny moderní možnosti se nezapomnělo i na základní funkci mobilních telefonů, kterou je pochopitelně možnost telefonovat. V tomto případě k volání použijete klasickou aplikaci Volání, která je vyvedená v klasickém HTC designu a nabízí známý seznam kontaktů, jenž se synchronizuje s Google účty, Facebookem nebo Skype kontakty. Samotný hovor potom probíhá bez jakýchkoliv problémů, sluchátko je dostatečně hlasité a kvalita hovoru je na běžné úrovni.

Zprávy: bez problémů

Funkci psaní zpráv pochopitelně najdeme v každém telefonu a nejinak je tomu i zde. K dispozici je klasická aplikace Zprávy. K psaní využijete klávesnici od HTC, která disponuje českou predikcí nebo nabízí možnost zadávání přejížděním po klávesnici.

Kontrolu svých emailů provedete pomocí aplikace Email nebo alternativy Gmail od Googlu. Obě aplikace fungují na stejném principu a při práci s nimi jsem byl naprosto spokojen.

Organizační funkce: nic než klasika

V této kapitole se nesetkáme s žádným překvapením a telefon disponuje všemi funkcemi známými z ostatních Androidů. K prohlížení či vytváření dokumentů využijete aplikaci Polaris Office 5 v plné verzi. Z dalších funkcí zde najdeme budík, stopky či odpočet času. Pro zaneprázdněné je tu připravena poznámka a kalendář s možností propojení s účtem od Googlu. Naopak pro zapomínavé jedince je k dispozici úkolovník. Nechybí tu také správce souborů, kalkulačka nebo záznam zvuku.

GPS a navigace: skoro vše

Zařízení nechybí GPS modul, který poslouží jak pro zjištění vaší polohy, tak i pro její sdílení s vašimi přáteli pomocí různých aplikací. Jako mapovou aplikaci zde máme klasické Mapy od Googlu, které fungují spolehlivě, stejně tak i samotná GPS s podporou A-GPS. Dostalo se také na ruskou alternativu GLONASS. Zaměření polohy proběhne vždy spolehlivě a v rámci několika málo vteřin. Do bezchybnosti však chybí elektronický kompas.

Datové funkce a konektivita: nebudete si stěžovat

V této kapitole nás model potěšil, jelikož disponuje všemi potřebnými funkcemi. K internetu se připojíte buď pomocí Wi-Fi b/g/n s podporou DLNA nebo datového připojení v podobě EDGE, GPRS, HSPA+ a také LTE se všemi potřebnými frekvencemi. Najdeme tu také NFC nebo Bluetooth v nízkoenergetické verzi 4.0, které si bez problémů poradí například s chytrými hodinkami či bezdrátovými sluchátky. K počítači se potom telefon připojí jako multimediální zařízení (MTP). Jediným nedostatkem může být absence funkce USB OTG, flash disk nebo myš tedy nepřipojíte.

HTC Desire 620

K surfování určitě potřebujete prohlížeč, který je zde zastoupen Chromem od Googlu a klasickým Prohlížečem. Oba nabízejí velmi podobné funkce a za zmínku stojí snad pouze absence technologie Flash. Při práci s ním jsem však byl spokojen, vše je totiž ukázkově svižné.

Závěr: zase to přepískli

HTC Desire 620 je jedna z těch mírnějších evolucí a výrobce se soustředil spíše na detaily. Zvýšil rozlišení přední kamerky, přesunul vypínací tlačítko a zadní kryt je nově snímatelný.

Dočkali jsme se pochopitelně i razantnějších změn a největšího zlepšení doznal displej, kterému povyrostlo rozlišení a nově se jedná také o mnohem kvalitnější Super LCD panel. Modernizace se dočkal také procesor, avšak výkonnostní rozdíl je minimální, spíše oceníte úspornější chod a tím pádem delší výdrž, která ale nijak zázračná není a telefon vydrží klasický jeden a kus dne. Výkonu má zařízení dostatek a rozhodně musíme pochválit optimalizaci prostředí, kde si dal výrobce záležet.

HTC Desire 620

Naopak největším zklamáním je upuštění od stereo reproduktorů, což je oproti předchůdci, který je měl, zcela nepochopitelné a model to jen zbytečně sráží. Z neznámých důvodů HTC upustilo také od notifikační LED diody. Bohužel jsme se opět nedočkali ztenčení rámečků kolem displeje a telefon je tak větší, než by mohl být. Malým neduhem je také lehké povrzávání zadního krytu při stlačení.

V čem se ale měl výrobce především polepšit, je cenová politika. Dnešní model totiž opět potkává nešvar provázející HTC telefony střední třídy. Výrobce si totiž věří a cenovku posadil na 7 000 Kč, což je vzhledem k parametrům hodně sebevědomé. Tento neduh jsme kritizovali již u Desiru 610 a zde se vše do puntíku opakuje. Shodně vybavená konkurence stojí o několik tisíc méně a v této cenové kategorii se už pohybují vybavenější kousky. Pokud vám jde čistě o cenu a neprahnete přímo po HTC, investice do Desire 620 se nevyplatí i přes nesporné kvality telefonu. Adekvátní cena by se měla pohybovat kolem pěti, nejvýše šesti tisíc..

Konkurence

Vhodným konkurentem je paradoxně HTC Desire 610, který za novým modelem příliš nezaostává a disponuje velmi kvalitními stereo reproduktory. Cena se navíc pohybuje kolem 5 500 Kč, což už stojí za zvážení.

HTC Desire 610

Konkurentem za stejnou částku je Lenovo P70, které však nabídne mnohem lepší specifikace v čele s 2 GB RAM, 13Mpx fotoaparátem nebo baterií s kapacitou 4 000 mAh podporující reverzní nabíjení. Vhod přijde také dvojnásobná vnitřní paměť.

Lenovo P70

Velmi podobně vybavený je zástupce od Huawei, a to Ascend G620s. Ten zaostává snad jen kvalitou přední kamerky a přitom vychází o 2 000 Kč levněji.

Huawei Ascend G620s

Vhodným konkurentem je také Samsung Galaxy S III Neo, který zaujme 1,5GB pamětí RAM nebo 16GB vnitřním úložištěm. 4,8palcový SuperAMOLED displej nabízí stejné rozlišení a podobný je také ve zbylých parametrech. Příjemnou odlišností je však cena, která se pohybuje okolo 5 000 Kč.

Samsung Galaxy S III Neo

Do konkurence se zařadila také zmenšená vlajková loď LG G3 s, která si od staršího bratra bere líbivý vzhled nebo laserové zaostřování. Jinak je ale Desiru 620 podobný a opět je odlišuje až cena, která je v tomto případě o tisícikorunu menší.

LG G3 s

Konkurentem s operačním systémem Windows Phone je Nokia Lumia 735, která disponuje 4,7palcovým HD displejem a vesměs podobnými parametry. Zaujme například integrovaným bezdrátovým nabíjením a nižší cenou okolo 6 000 Kč.

Nokia Lumia 735
htc-desire-620
Klady
  • skvěle optimalizované prostředí
  • displej
  • vypínací tlačítko na boku
  • dobré výsledky přední kamerky
Zápory
  • chybí stereo reproduktory
  • cena
  • absence notifikační diody
  • široké rámečky kolem displeje
  • povrzávající zadní kryt při stlačení
Diskuze ke článku
Peter
Máte tam chybu pri porovnávaní výdrže batérie Nokia Lumia 735 nemá 4000mAh batériu ale 2220mAh.
Proto7
HTC su experti vo vyrabani nadrozmernych telefonov oproti konkurencii. 5palcov a vyska 15cm? Si robia srandu? Mozno 3roky dozadu OK ale dnes?
Zdeněk Cacek
Zdeněk Cacek
Zlatej htc desire 516 za tu cenu :)
Ondra
Dobrý den,
zajímalo by mě, kde jste vzali tento telefon...Zatím jsem v ČR nenašel kus, který by byl dualsim, měl LTE a NFC.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze