Hráči Pokémon GO už nachodili přes 4 miliardy kilometrů

1

Hra Pokémon GO byla vydána zkraje července a pobláznila takřka celý svět. Svědčí o tom různé statistiky a i když největší vlnu popularitu máme zřejmě za sebou, stále dělá vývojářům radost.

Pokémon GO

Během včerejší tiskové konference Applu přišla řeč také na Pokémony. Dozvěděli jsme se například, že při hraní se brzy stanou cennou pomůckou hodinky Apple Wacth, které usnadní hraní. John Hanke, zakladatel a CEO společnosti Niantic, která za Pokémon Go stojí, se podělil o zajímavá fakta. Za dva měsíce si hru z obchodů Google Play či AppStore stáhlo již více než 500 miliónů uživatelů, což je velmi působivé číslo. Samozřejmě to neříká nic o celkovém počtu hráčů, někteří hru stáhli vícekrát, jiní ji už odinstalovali.

TIP! Beta Pokémon GO obsahuje přesné vyhledávání pokémonů

Hra Pokémon Go

Pakliže hru hrajete, případně jste ji alespoň nějakou chvíli hráli, jistě se se v ní setkali s vajíčky. K jejich vylíhnutí musíte s telefonem nachodit určitý počet kilometrů, který se liší dle druhu vajec. John Hanke prozradil, že hráči již v celosvětovém součtu nachodili více než 4,6 miliardy kilometrů. Takovou vzdálenost si lze opravdu jen obtížně představit a přirovnat ji můžeme snad jen ke vzdálenosti trpasličí planety Pluto od Slunce v momentě největšího přiblížení planetky. Číslo tak dokazuje, že hra Pokémon Go uživatele skutečně rozpohybovala.

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)