HP TouchPad není mrtvý: dostane update a vyrobí se další kusy

Před nějakou dobou jste se mohli dočíst o zrušení operačního systému WebOS, který již HP nebude nadále rozvíjet a s tím souvisejícím zastavením výroby tabletu TouchPad a mobilů s tímto systémem. Poté však vydal výrobce update pro možnost úprav dokumentů na TouchPadu. Nyní dokonce slibuje OTA update a dokonce i další tablety TouchPad.

Po velkém výprodeji zbývajících kusů tabletu a updatu, který umožňoval editovat dokumenty Word a Excel v programu QuickOffice, k nám dorazily zprávy o zbrusu novém updatu, jenž toho přidá podstatně více.

TIP: Přečtěte si více - HP končí s WebOS, přestává prodávat mobily i tablety.

Bohužel se přesně neví, co update umožní a od výrobce jsme se dočkali jen krátkého vyjádření: „Očekáváme, že se majitelé HP TouchPad mohou těšit na nový stažitelný update, který vylepší platformu a dodá nové funkce a aplikace.“

To ale není vše. Výrobce totiž navzdory předchozím vyjádřením nyní slibuje poslední sérii modelů HP TouchPad, která by měla dorazit na trh. Stane se tak nejspíše díky zbývajícím dílům na skladech dodavatelů a existujícím smlouvám o odběru. Pro HP je tak finančně výhodnější díly zužitkovat a prodat poslední sérii TouchPadů pod cenou, než se dílů zbavovat a platit navíc smluvní pokuty za neodebrání dílů od dodavatelů. O celé situaci se vyjádřil tiskový mluvčí společnosti:

„Nehledě na oznámení ukončení podpory systému WebOS jsme se rozhodli vyrobit poslední řadu tabletů TouchPad pro zákazníky, na které se nedostalo. Prozatím nevíme, kdy přesně je budeme moci vypustit na trh, ani kolik kusů bude v prodeji.Nnemůžeme tedy slíbit, že se dostane na všechny. Slibujeme ale, že se o všem včas dozvíte.“

TIP: Nezapomeňte se podívat na náš pohled na HP Touch Pad.

Výrobní náklady jednoho TouchPadu činily podle posledních informací 306 dolarů, zatímco v nedávném výprodeji šly modely na trh za neuvěřitelných 99 dolarů. Každopádně se zdá, že TouchPad ještě není úplně mrtvý. Další informace se určitě dozvíme již brzy.

Zdroje: slashgear.com, pocket-lint.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Thomas
Dobrý den ,
chtěl bych se zeptat jestli tento tablet má české menu . Děkuji za odpověď
Láďa
Spíše mě zajímá, jak je to se zárukou. Jestli se od HP dodává celosvětová jako od Apple.
Fulminatrix
Nemate nahodou nejake informacie o predaji HP Pre3 v UK a Francuzsku za 75usd? Pred tyzdnom sa takato informacia objavila na engadget a phonearena, ale konkretny datum sa nikde neuvadza.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze