Honor X8b má obří paměť a prvek zvaný Magic Capsule

5
Honor X8b má obří paměť a prvek zvaný Magic Capsule
Fotografie: Honor
  • Lákadlem je 50Mpx čelní foťák s bleskem
  • Nasazen je 6,7" AMOLED displej s vysokým jasem
  • Výkon poskytuje postarší procesor Snapdragon 680

Honor dnes do střední třídy zařadil nový model X8b, který by rozhodně mohl zaujmout širší uživatelskou základnu. Například hned vzhledem, v zelené variantě má na zadní straně opravdu zajímavé a originální vzorování. Čelní straně dominuje 6,7" AMOLED displej s Full HD+ rozlišením a vysokým jasem až 2 000 nitů. Jistě jste si všimli širšího průstřelu v horní části panelu, který Honor nazval Magic Capsule. Jde o o jednoznačnou inspiraci Dynamic Islandem u Applu, případně Magic Capsule od Realme. V případě Honoru X8b lze kolem zobrazovat různé informace a uvnitř Capsule je čelní 50megapixelová kamerka i přisvětlovací dioda.

Honor X8b

Nasazení Snapdragonu 680 příliš nepotěší. Je starý a je jasné, že sítě 5G jsou Honoru X8b zapovězeny. Na druhou stranu je zde 8GB RAM a v případě úložiště budete moci mezi 128, 256 a 512 GB.

Honor bohužel zaspal dobu v případě prostředí, kdy novinka nadále nabízí Android 13, ačkoliv jde o přes rok starou verzi. Výrobce se tak bude snažit pozornost přesunout jinam. Kam? Třeba na zadní stranu, kde se novinka chlubí třemi fotoaparáty. Hlavní má sice stále méně obvyklých 108 megapixelů, ale zbytek nestojí vůbec za řeč. Ultraširokoúhlý snímač by byl fajn, jenže rozhodně ne s pouhými 5 megapixely. Zbývá jen 2megapixelový makro snímač, který rovněž degraduje nízké rozlišení.

Honor X8b

V útrobách telefonu je připravena až nečekaně malá baterie s kapacitou pouhých 4 500 mAh, což s ohledem na velký displej nebudí příliš velkou naději na dobrou výdrž. Nabíjení je s výkonem 35 W slušně rychlé.

Honor X8b se začíná prodávat v Malajsii v přepočtu za necelých 6 tisíc korun i s daní. O dostupnosti na českém trhu v tuto chvíli nejsou informace.

Technické parametry Honor X8b

Kompletní specifikace
Konstrukce161,1 × 74,6 × 6,8 mm, 166 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,7" (2 388 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, LED dioda
ChipsetQualcomm Snapdragon 680, , GPU: ano
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 13
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 18. 12. 2023 12:05
Třeba i miliardu nitů jasu. Co naplat když to zabíjí SoCem, absencí 5G, foťákama a typicky směšnou podporou beztak. Klasický shit od Honoru, který bude mít nějaký smysl ve velkém výprodeji.
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Není to zbytečný článek?
Pc Wifi
Pc Wifi
pameti jsou tak levny, ze navic pri odberu by vyrobce mobilu a v hojnem poctu jsou ceny zas uplne jinde, takze z toho bych na zadek nepadal. Konkurence umi za tu sumu vic. Nevim, po takovem bazmeku sahne asi jen slepej. No a na takovy srance by radejc mel mejt vyrobce jinou podznacku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze