Honor V8: duální fotoaparát a krabice pro virtuální realitu

11

Další dnešní novinkou je Honor V8, který bude zákazníky lákat hned na několik trumfů. V prvé řadě nabízí velký 5,7palcový displej s až Quad HD rozlišením. Výkonu bude díky procesoru Kirin 950 rozhodně dostatek. Na zadní straně pak operuje nejen čtečka otisků prstů, ale také duální fotoaparát s rozlišením 12 megapixelů.

Honor V8

Dlouze očekávaná novinka, na kterou výrobce několikrát lákal, se dnes dočkala oficiální premiéry. Nadprůměrně dobře vybavený kousek pod značkou Honor nese jméno V8 a opět ctí své sourozence. Jeho tělo je s tloušťkou 7,75 milimetrů nejenom tenké, ale také celohliníkové. To se nepatrně podepsalo na celkové hmotnosti, která se vyšplhala na 170 gramů. Částečně ji omlouvá velikost telefonu, neboť Honor nasadil 5,7palcový displej, který ve vrcholné verzi poskytne Quad HD rozlišení a krycí 2.5D sklíčko, které je svých krajích mírně zaoblené. Základem však bude běžnější Full HD rozlišení.

TIP! Ceny telefonů Honor 6 a 7 výrazně klesly

Pod kapotou se bude ukrývat osmijádrový procesor Kirin 950, kterému bude sekundovat 4GB operační paměť. Pro vaše data naleznete v základní verzi 32 GB místa, u vrcholné půjde o 64GB úložiště. V obou případech získáte možnost prostor navýšit vložením paměťové karty. Bohužel jde opět o hybridní slot. Co to znamená? Pakliže se tak rozhodnete, můžete slot pro paměťovou kartu obětovat a získat další místo pro druhou SIM kartu. Prostředí bude zajišťovat Android 6.0 společně s nadstavbou EMUI 4.1, kterou můžete znát již ze smaprtphonu Huawei P9. Z funkcí stojí za zmínku nechybějící čtečka otisků prstů na zadní straně.

Honor V8

Největším lákadlem však patrně bude duální fotoaparát na zadní straně s 12megapixelovým rozlišením, světelností f/2.2 a laserovým ostřením. Na čelní straně se bude nacházet 8megapixelová kamerka pro selfies. Z další výbavy stojí za zmínku přímo ukázková konektivita, kde rovnou vypíchneme nasazení moderního USB-C konektoru. Samozřejmostí je úplná podpora LTE, nejnovější Bluetooth 4.2 nebo přítomnost NFC. Energii bude telefonu dodávat baterie s kapacitou 3 500 mAh, což je vzhledem k velikosti displeje spíše jen průměrná hodnota. Podporováno však je rychlé nabíjení.

Zajímavě bude řešené i základní balení, ze kterého bude možné složit jednoduché brýle pro virtuální realitu. Honor V8 dorazí v ledově stříbrné, platinově stříbrné, zlato-růžové a keramické bílé barevné variantě. Prodej na domácím čínském trhu je plánován na 17. květen a cena za základní variantu činí 383 dolarů (necelých 11 000 Kč s daní) a 430 dolarů (přibližně 12 200 Kč s daní) za verzi s Quad HD rozlišením displeje a větším úložištěm. Na dostupnost na našem trhu a konečné české ceny si však ještě musíme počkat.

Technické parametry Honor V8 64 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 77,6 × 7,8 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (5 152 × 3 888), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 950, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 100 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2016, ?

Zdroje: sale.jd.com, weibo.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
nevypadá špatně, výbava taky slušná, uvidíme jak bude vypadat na živo. Váha mě příjde taky v pořádku, iphone 6S plus s menším displejem má ještě o 20g více. huawei se snaží, jedinou překážkou je pro mě ta jejich nadstavba, kdyby tam dali jen lehce upravený android, až čistý, byla by to paráda.
tony
libi se mi ta verze s 64GB, což je dostatečná kapacita a lze využít druhý slot na druhou simkartu. pekny telefon
MH
Tak jak to je s tím NFC ve článku ano,v tabulce ne...
PDD
Libi se mi jak Huawei porad zlepsuje design telefonu Honor ale nikdy ne natolik aby byly hezci nez modely P od Huawei :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze