HomePod je domácí služebníček od Applu. Vyhlašuje válku Googlu a Amazonu

5
HomePod je domácí služebníček od Applu. Vyhlašuje válku Googlu a Amazonu
  • Apple dnes dle očekávání představil konkurenci pro Google Home a Amazon Echo
  • Chytrý reproduktor HomePod obstará téměř vše díky Siri
  • Dostupný bude až na konci tohoto roku. Nejdříve v USA, Austrálii a Velké Británii

O tom, že Apple představí reproduktor s hlasovou asistentkou, se spekulovalo již několik měsíců. Konkurence od Googlu a Amazonu na trhu je již delší dobu je a Apple má už nyní menší zpoždění. To se ještě prodlouží – nový HomePod bude dostupný až na konci tohoto roku a v první vlně jen pro USA, Austrálii a Velkou Británii.

Co bude na HomePodu natolik přelomového? Téměř vše, alespoň podle Applu. HomePod pozná, kde se nachází a podle toho například upraví hlasitost. Preferujete nižší hlasitost v ložnici a na zahradě chcete pořádný randál? Pro HomePod žádný problém. Dle očekávání bude úzce provázaný s Apple Music.

Design HomePodu koresponduje se zbytkem nabídky Apple zařízení – jedná se o čistý a zaoblený reproduktor s nenápadným provedením, což fanoušci značky jistě ocení. Pokud byste hledali výrazné logo nakousnutého jablka, budete zklamáni, Apple se snažil docílit minimalistického provedení, což se mu, jak se zdá z produktových fotografií, povedlo.

HomePod

HomePod nabídne celkem šest mikrofonů, které jsou rozeseté po celém obvodu. Může tak na něj hovořit ze všech stran a vždy se dočkáte odezvy od asistentky Siri, která bude na reproduktor velmi navázána. Dokáže rozpoznat i takové věci, jako je například to, kdo funguje v dané skupině jako bubeník. To vše jen podle právě přehrávané skladby. Siri toho pochopitelně zvládne mnohem více, včetně pokročilého ovládání a správy hudební knihovny bez nutnosti vytahovat iPhonez kapsy.

HomePod zařídí zaslání zprávy skrze propojený iPhone, odpoví na otázky ohledně počasí, dopravních komplikací a přečte také důležité novinky z vašeho oblíbeného serveru. Díky navázání na Smart Home bude možné ovládat také inteligentní spotřebiče a další elektroniku – například světla, garážová vrata nebo zámky. To vše v těle, které není vysoké ani 17 centimetrů. Uvnitř se nachází procesor Apple A8, který poháněl i dřívější generace iPhonů. I přesto, že jde „pouze“ o reproduktor, se Apple neuchýlil k podřadnějšímu čipu, takže výkonu by měl poskytovat více než dost.

Apple HomePod

HomePod bude k dostání na konci tohoto roku za 349 dolarů, tedy 10 tisíc korun včetně daní, a to hned ve dvou barevných variantách – bílé a tmavě šedé. Kompatibilita je zaručena s iPhony 5s a novějšími.

Zdroje: apple.com