Nový iPad Pro představen: 500× výkonnější než první iPad a s menšími rámečky

Nový iPad Pro představen: 500× výkonnější než první iPad a s menšími rámečky
  • Apple dnes představil nový iPad Pro s lépe využitou čelní plochou
  • Nabídne špičkový výkon, pokročilý multitasking a nové příslušenství
  • Základní model vyjde na více než 18 tisíc korun včetně daní

Apple dnes představil špičkově vybavený iPad Pro s 10,5palcovým displejem, což znamená, že je větší o 20 % než základní 9,7palcové verze iPadu a iPadu Pro. Velikost zařízení je ale téměř totožná, za což může nový Apple iPad poděkovat designérům Applu, kteří ztenčili rámečky ve všech směrech. Displej samotný bude nově jasnější (600 nitů) a bude podporovat technologii True Tone.

Apple iPad Pro

Základní model dorazí s 64GB interním úložištěm, které však může dosahovat až 512 GB, což mimo jiné naznačuje, do jakého segmentu nový iPad Pro míří – chce být zařízením pro profesionály. Aby Apple podpořil celkovou rychlost, kromě rychlejšího procesoru (A10X) budou plynulejší i animace systému díky funkci Pro Motion. Ta vylepší také fungování pera Apple Pencil, neboť se sníží odezva, kdy displej zareaguje na dotyk pera. Ovládání perem se tak stane ještě příjemnějším a ještě více se přiblíží skutečnému psaní na papír.

Výkon samotný naroste o citelných 30 %, grafický výkon dokonce o 40 %. Pokud máte rádi čísla, nový iPad Pro bude 500× rychlejší než první generace iPadu.

Apple iPad Pro

Nový iPad Pro poskytne 10hodinovou výdrž na nabití. Apple navíc konečně vyslyšel prosby uživatelů a přístroj nabídne i rychlé nabíjení. Samozřejmě umí také fotografovat, k čemuž využije 12Mpx primární kameru. Že budou snímky obstojné zařídí i optická stabilizace obrazu. Přední FaceTime kamera má 7Mpx rozlišení, které se rovná tomu, jaké nabízejí i nejnovější iPhony.

Apple část prezentace strávil tím, že na iPadu Pro propagoval nový iOS 11. Nová verze systému iOS rozšíří možnosti, jak s novým iPadem můžete pracovat. Zajímavostí je například dok aplikací, který snadno vysunete ze spodní části obrazovky, podobně jako například na systému macOS. Do něj lze přidávat nejčastěji používané aplikace a podpořit tím pohodlný multitasking. Mezi další novinky související s iOS 11 patří možnost snadného kopírování, podepisování dokumentů skrze Apple Pencil a spousta dalších.

Nový iPad Pro s 10,5palcovým displejem vyjde v základní verzi (64 GB) na 649 dolarů, pro nás to znamená 19 990 Kč včetně DPH. iPad Pro s úhlopříčkou 12,9 palců, který rovněž doznal vylepšení, vyjde na 799 dolarů – u nás na 24 790 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze