Hodinky Huami Amazfit GTR představeny. Chlubí se až neuvěřitelnou 74denní výdrží

12
Hodinky Huami Amazfit GTR představeny. Chlubí se až neuvěřitelnou 74denní výdrží
  • Hodinky budou nabízeny ve verzi s ciferníkem o velikosti 42 a 47 milimetrů
  • Větší varianta by měla v Basic režimu zvládnout až 74 dní bez nabíjení
  • Kdy se hodinky podívají na český trh zatím není jasné

Huami spadající pod křídla Xiaomi včera představilo nové chytré hodinky Amazfit GTR, které se pokusí zaujmout líbivým designem, bohatou nabídkou sportovních i zdravotních funkcí, ale hlavně extrémně dlouhou výdrží. Podle výrobce zvládne větší varianta s 47mm ciferníkem neuvěřitelných 74 dní na jedno nabití.

Huami Amazfit GTR

Přestože jsme zatím neměli příležitost hodinky otestovat, dovolíme si tvrdit, že i v tomto případě půjde o mírně nadsazené hodnoty, jejichž účel je primárně marketingový. Téměř tříměsíční výdrž by totiž hodinky měly umožnit v takzvaném „Basic“ režimu, kdy má být omezeno značné množství funkcí. Ve standardním módu budou uživatelé nabíjet jednou za 24 dní, což je stále fantastická hodnota v porovnání s konkurencí. O něco hůře je na tom menší verze chronografu se 42mm ciferníkem, která nabídne až 34denní výdrž v Basic módu a až 12 denní výdrž při běžném používání.

Za zmínku stojí rovněž AMOLED displej, který má u větší 47mm verze velikost 1,39 palce a rozlišení 454 × 454 pixelů s výslednou jemností 326 pixelů na palec. Menší varianta obdržela 1,2palcový panel o rozlišení 390 × 390 pixelů. Podle poslední módy je perfektně zakulacený a na první pohled vypadá pěkně. Hodinkám však nechybí ani podpora GPS či Glonass, voděodolnost až do pěti atmosfér (nebo hloubky 50 metrů) a 12 sportovních režimů včetně měření zdravotních funkcí.

Huami Amazfit GTR

Menší varianta bude nabízena za 799 čínských juanů (přes 3 tisíce korun včetně daní). Luxusní edice Swarovski pak vyjde na 999 juanů (zhruba čtyři tisíce korun). Větší 47mm verze bude v základu stát rovněž 999 juanů a speciální titanová Iron Man edice bude k prodeji za 1 399 juanů (zhruba 5,5 tisíce korun). Kdy (a jestli vůbec) se hodinky podívají i na náš trh, zatím bohužel nevíme.

Huami Amazfit GTR

Technické parametry Xiaomi Amazfit GTR 47mm

Kompletní specifikace
Konstrukce47,2 × 47,2 × 10,8 mm, 36 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (42 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,39" (454 × 454 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
PaměťRAM: 16 MB, vnitřní paměť: 40 MB, paměťové karty: ne
Akumulátor410 mAh, nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2019, 4 000 Kč

Technické parametry Xiaomi Amazfit GTR 42mm

Kompletní specifikace
Konstrukce42,6 × 42,6 × 9,2 mm, 25,5 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (42 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,2" (390 × 390 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
PaměťRAM: 16 MB, vnitřní paměť: 40 MB, paměťové karty: ne
Akumulátor195 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:35 hodin
Dostupnostčervenec 2019,
Diskuze ke článku
Janek
Výdrž u hodinek je základní parametr, který určuje konkurenční výhodu. Jde tedy o to jak je využívat, kdo potřebuje každodenní plný provoz bude nabíjet častěji. Proto vítám, že si mohu zvolit, jak je budu využívat, s tím samozřejmě souvisí i opotřebení baterie. Kdysi klasické kvalitní hodinky vydrželi desítky let a jejich cena byla podstatně nižší. Snad časem i jiné firmy pochopí o co jde uživateli.
Porydge
Bez Wear OS celkem k ničemu.
Petr
Ten řemínek je 22mm a ne 42mm, ne?

Jinak vše bude záležet na tom, jestli bez problémů poběží Android app, protože např. sportovní aktivity rozhodně nechci mít na nějakém Huami účtu (nechci ani žádný takový účet), ale na něčem, kde mám už XX let historii. Proto jsem kompletně zavrhl ty Huawei GT nebo co to bylo.
Kulhavec
Škoda že tam není transreflex displej jako třeba u starších Pace nebo Stratosů. To byl třeba pro mě důvod proč do Amazfit Pace jít. K čemu mi je nádhernej OLED panel když je budto většinu času vypnutej a nebo hodinky pak prd vydrží...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze