HMD Connect je speciální roamingová datová SIM karta pro 120 zemí

5
HMD Connect je speciální roamingová datová SIM karta pro 120 zemí
Fotografie: HMD Global
  • HMD představilo vlastní řešení pro roaminogvá data po celém světě
  • Koupě speciální SIM karty vyjde na necelých 20 eur a nabídne 1 GB dat
  • Nabídka je rozdělena do 3 základní zón čítajících 120 zemí celého světa

HMD Global na tiskové konferenci nepředstavilo pouze nové telefony Nokia 8.3 5G, Nokia 5.3, Nokia 1.3 a Nokia 5310, ale také poměrně zajímavou službu HMD Connect, o které informuje na speciálních internetových stránkách. Zjednodušeně jde o speciální datovou SIM kartu, která slouží k roamingu ve 120 zemích celého světa.

Cena základního balíčku činí 19,95 eur, kdy obdržíte jednu SIM kartu v různých velikostech (mini/micro/nano) a také již předplacený datový balíček v hodnotě 9,95 eur. Při objednávce si můžete objednat klidně více SIM, každá další vyjde na 10 eur. Zmíněný datový balíček je pouze jeden, liší se však jeho obsah v závislosti na zóně využití. Maximum, tedy 1 GB dat, získáte v zóně 1, 500 MB je k dispozici v zóně 2 a 250 MB v zóně 3.

HMD Connect

Je nasnadě, že pokud cestujete pouze v rámci Evropské unie, nebude tato služba příliš užitečná, neboť i za hranicemi České republiky datujete za stejných podmínek jako doma, tedy často v rámci vašeho balíčku. Smysl služba HMD Connect začíná dávat v momentě, kdy se vydáte za hranice EU. Již v zóně 1 se totiž nachází hned několik států, které do EU nespadají. Jde například o USA, Izrael, Kazachstán, Malajsii, Singapur nebo Srí Lanku. Do 2. zóny spadá kupříkladu Afghánistán, Bangladéš, Ghana, Indie, Mexiko či Vietnam. Ve 3. zóně jsou pak ještě více exotičtější země, jejichž seznam se najdete na stránkách HMD Connect.

HMD Connect

Každý balíček je platný 14 dní od aktivace. Pokud byste jej vyčerpali přeci jen dříve, můžete si jej snadno obnovit za 5 eur. Veškerá správa balíčku či SIM karty probíhá skrze speciální aplikaci, kterou si již můžete stáhnout přímo z obchodu Google Play. Přímo v aplikaci provedete také aktivaci SIM karty poté, co ji vložíte do vašeho telefonu či tabletu. HMD uvádí, že SIM karta je kompatibilní s drtivou většinou odemčených zařízení. Aktivní SIM karta zůstane v případě, že jste alespoň jedenkrát v uplynulém roce využili 14denní balíček. Deaktivaci karty můžete provést také ručně, opět skrze aplikaci.

Datovou SIM kartu HMD Connect si již nyní můžete objednat s tím, že dodávky jsou plánovány od 30. března 2020. HMD dodává, že dodání až k vám domů potrvá od 2 do 7 dnů od objednání, v tuto chvíli tedy od termínu 30. března.

Stáhnout HMD Connect

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Ty ceny jsou fakt přepálený.
do 1 eur / 1 gb by to šlo
Jedinou důležitou věc tj. cenu za 1 gb tu nevidím. Kolik to tedy je?
za
už tomu rozumím 1 gb zona 1 za 5 eur??
Adam R.
Když potřebuji v zahraničí internet, tak si na letisti koupím místní simku a mam to jeste levnější nez v cr.
Jedinou výhodu v tomhle vidím pro lidi, kteří plánují něco jako cestu kolem světa, když střídají země jednu vedle druhe a jsou v každé pár dní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze