Hlasová asistentka Cortana míří na iPhony, prozatím jako beta verze

Cortanu zřejmě nemusíme představovat uživatelům operačních systémů Windows. Jedná se o hlasovou asistentku z dílen Microsoftu, která vám poradí, ale bohužel pro nás nepodporuje češtinu. Po útoku na platformu Android se nově Cortana dostává také na iOS, respektive na iPhony.

Hlasová asistentka Cortana funguje již několik let, za svoji dobu urazila poměrně dlouhou cestu. Z platformy Windows se dostala na Android, následně byla přislíbena i verze pro iOS. Aktuálně se tak mohou těšit na Cortanu i majitelé iPhonů, kam Cortana dorazila v podobě beta verze. Microsoft bude konkurovat asistentce Siri. Samozřejmostí však je, že Siri bude mít výhodu díky jejímu zapuštění do ekosystému iOS.

TIP: Cortana nyní může nahradit Google Now ve vašem Androidu

Cortana

Aktuálně je beta verze Cortany zpřístupněna pro majitele iPhonů v USA a Velké Británii, počet je omezen na tisíc pozvánek. Uživatel musí vyplnit krátký dotazník, na základě kterého se Microsoft rozhodne. Následně se však Cortana dostane i mezi veřejnost, samozřejmě po prvotním testování na vybraném vzorku uživatelů.

Zdroje: surveymonkey.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze