Cortana na Android dorazí v průběhu července

6

Microsoft již dříve uvedl, že hodlá svou hlasovou asistentku Cortana rozšířit na ostatní platformy. Jako první se zřejmě dočkají uživatelé Androidu, kde by se Cortana měla objevit během července.

Samsung již dříve potvrdil, že se hlasová asistentka Cortana dostane na Android a iOS, což bylo velmi překvapivé, ale samozřejmě vítané. Nyní jsme se dozvěděli nové informace. Cortana jako taková se objeví na všech počítačích s Windows 10, přičemž aktualizace dorazí 29. července. Ve stejném měsíci by měl Microsoft dle zveřejněných informací vypustit také Cortanu pro Android.

Cortana pro Android

Microsoft uvádí, že Cortana na Androidu bude vaším společníkem ke klasickým Windows 10. Prozatím není známo, co to přesně znamená. Je však možné, že funkčnost Cortany na Androidu bude vázána na využívání Windows 10. Jako příklad Microsoft uvádí, že na Android telefonu si můžete nechat zapsat upozornění, že byste rádi v osm večer vyvenčili vašeho čtyřnohého miláčka. V daný moment se pak například zastaví sledovaný film na Xboxu a Cortana vám připomene vaší dřívější poznámku.

Zdroje: blogs.windows.com, androidpolice.com