Google zpřístupňuje Zprávy pro Android nově i na webu

3
Google zpřístupňuje Zprávy pro Android nově i na webu
Fotografie: Google
  • Po několika měsících spekulací přináší Google Zprávy pro Android také webové prostředí
  • Usnadní zadávání textu skrze plnohodnotnou klávesnici počítače
  • Párování proběhne pomocí QR kódu, aktualizace aplikace Zprávy pro Android dorazí v následujících dnech

Rádi píšete SMS zprávy, ale malý displej a virtuální klávesnice vám nevyhovuje? Pokud vlastníte Android, můžete již brzy využít funkce Zprávy na webu, která zpřístupní vaše konverzace i na velkém displeji počítače. Google po několika měsících spekulací konečně přináší tuto novou funkci, o kterou v průběhu let žádal nespočet uživatelů. Pro aktivaci služby stačí navštívit příslušné stránky a skrze aplikaci Zprávy pro Android nasnímat speciální QR kód, který se objeví na úvodní stránce služby.

Aktuálně jsme ještě neměli možnost službu vyzkoušet, protože aplikace možnost párování nenabízí, vše je ale otázkou několika dnů, než se tak stane. Výhodou je, že není třeba zřizovat ani separátní účet, vše se sesynchronizuje právě za pomocí unikátního QR kódu. Poté webové rozhraní sesynchronizuje jak zprávy, tak i kontakty.

Webové prostředí bude s telefonem komunikovat buď skrze Wi-Fi, nebo mobilní data, jedná se tedy o podobný typ spojení, jako nabízí aplikace WhatsApp pro desktop – pokud se telefon odpojí nebo vybije, přes desktop nic nepošlete. Webové prostředí je vyvedeno v moderním pojetí, nechybí ani možnost přepnutí do tmavého režimu.

Stáhnout Zprávy pro Android

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Mirek
Odkaz na konci článku odkazuje na zprávy typu zpravodajství ne na SMS zprávy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze