Google uvádí Android 10 Go pro základní smartphony. Opět má být svižnější

4
Google uvádí Android 10 Go pro základní smartphony. Opět má být svižnější
  • Vylepšeno má být šifrování a rychlost spouštění aplikací
  • Google pracuje na rozšíření úprav na další aplikace
  • Během podzimu má Android 10 Go dorazit na vybrané telefony

Jsou to již dva roky, co Google představil odlehčenou verzi svého vlastního systému, kterou poznáte dle přídomku Go. Vše spočívá v tom, že samotný systém zabírá v telefonu méně místa, není tak náročný na operační paměť a upraveny jsou základní aplikace Googlu. Opět v duchu co nejmenší hardwarové náročnosti. Ve výsledku tak systém dobře funguje na telefonech s 1GB operační pamětí.

Android 10 Go

Aktuálně Google prezentoval nový Android 10 Go, který se zaměří na šifrování dat dle systému Adiantum od Googlu. Dojde také k vylepšení rychlosti otevírání aplikací. Nárůst má činit 10 % ve srovnání s Androidem 9 Go. Podstatnou novinkou je, že se Googlu podařilo snížit velikost základního balíčku aplikací na polovinu, díky čemuž zůstane více prostoru pro uživatele. Opět velmi důležité, neboť telefony mívají zpravidla jen 16 GB, případně dokonce jen 8 GB interní paměti.

Android 10 Go

V základní balíčku najdete všechny známé aplikace, jako je Gmail, YouTube či nově správce souborů, všechny upravené do Go verze. Google se navíc snaží spolupracovat s dalšími vývojáři na úpravě i jiných aplikací tak, aby byly co možná nejméně náročné. Android 10 GO v průběhu podzimu dorazí na širokou škálu zařízení ve 180 zemích světa. Z u nás prodávaných telefonů lze jmenovat Nokii 1 nebo Xiaomi Redmi Go.

Diskuze ke článku
Mio
Zbytečný systém
R
D
workles
Mám samsung už přes 10 let,,, a někdy uvažuji hlavně mezi aktualizacemy, zda nepřejít pod jinou značku,,, porozhlédnout se po telefonech kterým nasadí po 4 letech ještě new systém

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze