Google updatoval Snapseed, umí i HDR

13

Chtěli byste si vyzkoušet, jak by to vypadalo, kdyby váš telefon disponoval HDR? Pokud vám nastavení fotoaparátu tuto funkci v základu nenabízí, nezoufejte, Google přichází s řešením pro každého. Aktualizace známého editoru fotografií Snapseed totiž nabízí možnost úpravy fotek takovým způsobem, jako by byly focené právě pomocí HDR. A výsledné fotografie opravdu vypadají věrně.

Kouzlo technologie HDR se skrývá ve vyfocení více snímků s různým nastavením expozice a následném zkombinováním v jeden s vysokou dynamikou. Ale ne všechny telefony disponují touto funkcí a jelikož Google ví, co uživatelé chtějí, nabízí jim nyní tuto funkci pomocí speciálního filtru ve svém editoru fotografií Snapseed. Výsledné fotografie opravdu věrně reprodukují HDR mód, i když pouze s jednou fotografií. Zde jsou dva příklady pro představu.

Proces úpravy fotografií a její výsledky (foceno Xperií Z)

Zejména u první fotografie jsou změny opravdu viditelné a věrně imitující HDR, druhá se sice potýká s vyšší úrovní šumu, přesto novou funkci za sebe chválím. Aktualizace je již nyní dostupná, můžete tedy tuto funkci vyzkoušet, aplikace nabízí také velké množství dalších efektů.

Stáhnout Snapseed

Google Play App Store

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Arnold
To HDR je na ukázce otřesné. Musí se to umět, aby výsledek byl přirozený. HDR je třeba zatím dělat manuálně, ne automaticky, jinak to dopadne jako ta hrůza v ukázce.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Ďalší dôkaz toho, že HDR sa z jednej fotografie proste spraviť nedá :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze