Funkce Live HDR+ a Dual Exposure z Pixelů 4 se na starší modely nepodívají

3
Funkce Live HDR+ a Dual Exposure z Pixelů 4 se na starší modely nepodívají
  • Starším Pixelům schází výkon k provádění takto náročných operací
  • Pixely třetí generace obdrží podporu astronomických fotografií v rámci nočního režimu Night Sight

Fotoaparáty zbrusu nových Pixelů 4 od Googlu přinesou kromě podpory sekundárního fotoaparátu (dvojnásobného teleobjektivu) také celou řadu softwarových vylepšení a pokud vás zajímá, čeho všeho se dočkáme, nezapomeňte navštívit náš shrnující článek.

Jedny z nejvíce zajímavých novinek, Live HDR+ a posuvníky pro nastavení dvojité expozice, však zůstanou zapovězeny majitelům starších Pixelů. Jejich fungování je podmíněno výkonnějším hardwarem, který na Pixelech 3, natož pak Pixelech 3a jednoduše schází.

Málokteré smartphony mají dostatek výkonu na to, aby uživateli mohly nabídnout HDR náhled snímku v reálném čase a ani Pixel 4 či větší Pixel 4 XL nemají, technologicky vzato, dostatečný výkon na takto náročnou operaci. To, co uživatel spatří na obrazovce, je pouze přibližná podoba finálního výsledku. Úprava dvojité expozice pomocí dedikovaných posuvníků je zobrazována v reálném čase a na starší telefony se rovněž nepodívá.

Majitelé starších Pixelů 3 a Pixelů 3a se mohou těšit alespoň na vylepšení v podobě přidání podpory astronomických fotografií v rámci nočního režimu Night Sight. Díky němu dokáže telefon zachytit až 15 různých expozic, každou o délce šestnácti sekund, upravit pohyb hvězd a pořídit opravdu pozoruhodný obrázek noční oblohy.

Tato novinka naštěstí nevyžaduje žádné výpočty v reálném čase, což je pravděpodobně důvodem, proč se dostane i na starší modely, které nedisponují nejnovějším jádrem Pixel Neural Core.

Diskuze ke článku
Adam
Nevíte někdo náhodou jestli i starší Pixel 2 dostane vylepšený Night Sight ?
Lukáš Školoudík
Lukáš Školoudík
Zdravím, nevíte někdo, kdy dorazí aktualizace ? Už se nemohu dočkat ????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze