Google ukázal úžasné demo Googe Glass a nové aplikace

O Google Glass jste již jistě slyšeli. Za poslední rok se objevilo hned několik informací. Nyní se však můžeme podívat, jak budou zřejmě doopravdy fungovat a jak je budeme moci ovládat.

Prostředí Google Glass

Vše bylo odhaleno na konferenci SXSW 2013, na které Timothy Jordan prezentoval využívání Google Glass. Klíčovým faktem bylo, že nešlo pouze o slova, ale veškeré dění na brýlích, které Timothy Jordan viděl, bylo promítání na obří plátno. Poprvé tak máme možnost vidět, jak vypadá prostředí a jak se brýle ovládají. Základem je samozřejmě hlasové ovládání, které funguje velmi dobře a především rychle.

Kromě hlasu budete moci využít také ovládání klasickým dotykem na brýlích a k dispozici budou rovněž gesta. Procházení nabídek tak bude možné například prostým mávnutím dlaně před brýlemi. Na dvou uvolněných videích můžeme vidět například vyhledávání v Googlu, velmi snadné pořízení fotografie na hlasový povel a její následné sdílení na síti Google +. Prezentována je rovněž práce s e-maily nebo aplikací Evernote.

Google Glass vypadají jako velmi nadějný projekt, který Google tlačí neustále dopředu. Už nejde jen o futuristicky vyhlížející hračku, ale o poměrně reálné zařízení, které by se na trhu mohlo objevit už během roku 2014.

Zdroje: theverge.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze