Google Translate umí kamerou v reálném čase rozpoznat a přeložit již 88 jazyků

2
Google Translate umí kamerou v reálném čase rozpoznat a přeložit již 88 jazyků
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Podle tvůrců dokáže aktualizovaná verze zredukovat počet nesprávně přeložených textů až o 85 %
  • Aktualizace se šíří postupně a na všech zařízeních by se měla objevit v průběhu následujících týdnů

Aplikace Google Translate (v českém jazyce „Překladač Google“) dostává důležitou aktualizaci, která přidává podporu dalších 60 světových jazyků. Celkem lze tak v současnosti pomocí pouhého namíření fotoaparátu na daný objekt rozpoznat a přeložit až 88 různých jazyků a podle tvůrců nová aktualizace zredukuje počet nesprávných překladů až v 85 % stávajících případů.

Tato funkce je velmi užitečná, pokud si například potřebujete přeložit menu v restauraci na dovolené v cizině nebo si zjistit, co značí záhadný nápis na ceduli. Dodnes bylo přitom využití této funkce poměrně limitované kvůli nepříliš spolehlivému překladu. Zásluhu na vylepšených schopnostech má mít primárně umělá inteligence, v tomto případě konkrétně metoda „NMT“ (Neural Machine Translation). Mezi nově přidané jazyky patří například estonština, kurdština, latina, lotyština, perština, vietnamština nebo řečtina. Kompletní seznam všech 88 podporovaných jazyků lze dohledat na stránkách Googlu. Update se bude šířit postupně a nejpozději by se k vám měl dostat během několika týdnů.

Stáhnout Google Translate

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Blue Scum
Doufám, že to Soros nahraje všem těm krimigrantům do mobilu, aby jim bylo jasné, že Praha ještě není v Německu a že nemají vystupovat.
T
To je zas ta typicka roztristenost guglu ....... treba rectina->cestina umi google lens uz davno (bohuzel oficialne v CR nedostupne ze?) zive ..... a google traslate to neumi, tam se musi vyfotit fotka .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze