Google představil dvojici aplikací, které pomohou neslyšícím. A podporují češtinu

1
Google představil dvojici aplikací, které pomohou neslyšícím. A podporují češtinu
  • Live Transcibe umožňuje přepis mluvené řeči
  • Sound Amplifier udělá zvuk hlasitější a srozumitelnější
  • Výhodou je podpora češtiny

Dvojice aplikací Live Transcibe a Sound Amplifier si asi nezíská čelní místa na žebříčcích stahovanosti, ale je potřeba ocenit, že Google myslí i na uživatele s handicapem. V tomto případě se jedná o zhoršený sluch, což je v pomalu stárnoucí společnosti čím dál tím větší problém.

Aplikace Live Transcibe (Okamžitý přepis) je určena pro těžce nedoslýchavé nebo rovnou hluché. Pokud se setkají s někým, kdo neovládá znakovou řeč, může jej nechat mluvit do svého telefonu, kde se v reálném čase objeví přepis konverzace. Velice dobrou zprávou je, že mezi 70 podporovanými jazyky najdeme i češtinu. I u ní jsou výsledky velice dobré – nejedná se o tupý strojový přepis, ale aplikace zvládne doplňovat i interpunkci, takže celý text působí velice stravitelně.

Live Transcribe

Stáhnout Live Transcribe

Google Play (zdarma)

Sound Amplifier (Zesilovač zvuku) zase dokáže z vašeho mobilu udělat naslouchátko. Připojíte k němu sluchátka a okolní zvuky snímá mikrofonem. V aplikaci si pak můžete vyladit výsledný výstup. Můžete například potlačit hlasité ruchy a zvýraznit ty tiché a tak dále. U této aplikace je však problémem, že zatím ji nainstalujete pouze na telefony s poslední verzí Androidu.

Stáhnout Sound Amplifier

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Dev
Zkoušel jsem ten přepis mluveného slova a vypadá to hodně dobře. Těžko uvěřitelné jak je to přesné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze