Google pracuje na záhadném operačním systému Fuchsia

25

Běžný uživatel může nabýt dojmu, že karty na poli operačních systémů jsou v dnešní době již definitivně rozdány. Nic však netrvá věčně a nadvládu Androidu by možná mohl ukončit samotný Google. Chystá totiž jednotný systém Fuchsia.

Google Fuchsia

Google v současné době provozuje hned několik různých operačních systémů. Android v telefonech a tabletech, ChromeOS v noteboocích či Android Auto ve vozidlech. Všechny systémy mají společně linuxové jádro. Jenže právě v tom tkví jistý problém. Zatímco pro jmenované produkty je vše zcela v pořádku, například u GPS navigací či celých palubních systémů v automobilech už to z důvodu jistých problémů ideální není.

TIP! Google připravil sadu miniher na motivy olympiády

V nejlepším případě by si Google jistě přál mít jednotný systém kdekoliv. Prospělo to by jeho vývojářům a v konečném důsledku i uživatelům, kteří by vždy poznávali tentýž systém, ať už by šlo o telefon či nějaké zařízení z internetu věcí. Pro tyto účely Google započal vývoj zcela nového operačního systému, který je nazván Fuchsia. Na rozdíl od Androidu nebude založen na linuxovém jádře, nýbrž bude použito jádro Magenta vycházející z projektu LittleKernel. Právě tato kombinace by měla zajistit možnost využité na široké paletě všemožných zařízení. Nový operační systém by navíc měl být připraven spolupracovat nejen s mobilními ARM procesory, ale také počítačovými procesory x86.

Pokud se řadíte mezi skutečně zkušené uživatele, máte možnost si aktuální stav systému Fuchsia virtuálně či na svém počítači vyzkoušet. V dané chvíli totiž není jasné, jaké plány s ním Google má. Ve hře je nejen pouze testovací vývoj či úplné nasazení a nahrazení současných systémů, ale také možnost pouze okrajového využití.

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
Standa
Už aby to bylo. Včera bylo pozdě. Jen aby na PC dokázal plně obsloužit uživatele jako Windows nebo Linux. To pak bude pecka
Martin
To nezní špatně, to by u Applu praskly :D
ANO
Myslim, ze ten priserny nazev bude i obrazem toho systemu:o) Uz daaavno se psalo o tom, jak microsoft jede od desktopu a gugl od mobilu. A ze gugl bude chtit taky jednotnou platformu. Uz asi i guglu dochazi jak silene technicke fiasko android byl ... ale na to meli myslet pred peti lety. Dnes uz to nezachrani. Uplne mi zase nabehla zila, jak slysim android auto:o) V dobe, kdy existujou STANDARDY (KUWA STANDARDY!) jako miracast, bluetooth, wifi, tak proc by nekdo proboha ziveho instaloval android do auta??? Gugl si strihl ostudu s chromymos, kde nebyl ani kompatibilni s androidem. Ted to nejak patchuje a jeste k tomu vymysli fuchsiu?:o) V enterprise sfere gugl promarnil i cloudove sluzby, ktere mu pretahl microsoft, tak fakt nevim o co se snazi? Asi jeste vic rozbit celou platformu?:o)))
Var-G
Bude to systém pro internet věcí ale určitě ne náhrada androidu to je totální nesmysl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze