Google potvrdil, že už dlouho testuje ohebné displeje

1
Google potvrdil, že už dlouho testuje ohebné displeje
  • Ohebné displeje nejsou tabu ani pro Google
  • V rozhovoru potvrdil, že je již delší dobu testuje
  • V brzké době se s nimi však u Pixelů zřejmě nesetkáme

Ohebné telefony budou zřejmě hlavním tématem mobilních telefonů v rámci roku 2019. Ať už zaznamenají úspěch, nebo se stanou propadákem. S ohebnými displeji již nějaký blíže nespecifikovaný čas koketuje také Google, což v rozhovoru pro cnet.com potvrdil Mario Queiroz, který má na starost vývoj telefonů Pixel. Dodal, že mají několik různých prototypů a hardwarových technologií souvisejících s ohebnými panely.

Přehnaný optimismus však rozhodně není na místě. Všichni moc dobře víme, že Google není tahounem inovací a Pixely nepřicházejí s překotnými hardwarovými novinkami. Naopak se soustředí primárně na software, což naznačuje například chystaný Android Q, který bude plně připravený pro různě ohebné displeje. I proto nepřekvapí slova Maria Queiroze, že současné prototypy nejsou připraveny pro nasazení. V brzké době bychom tak skládací Pixel určitě vyhlížet neměli.

Diskuze ke článku
Porydge
Největší smysl by měl pořádný ohebný displej pro náramky místo současných, často monochromatických, pididisplejíčků. Myslím, že by to bylo i technicky méně náročné než v mobilu, kde se ten displej snaží přeložit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze