Za včerejší výpadek Googlu mohla údržba sítě (aktualizováno)

41

Od úterních 19:30 hodin trápil Google výpadek všech služeb. Nefungoval YouTube, Mapy, Gmail a dokonce ani vyhledávání. Výpadky byly hlášeny na našem území a také v okolních zemích. Problémy se podařilo vyřešit po necelých dvou hodinách, kdy tuzemští poskytovatelé služeb postupně obnovili spojení se servery Googlu.

Od dnešních 19:30 hod. trápil Google výpadek všech poskytovaných služeb. Kromě vyhledávání nefungovaly Mapy, YouTube a ani další servery, které jsou pod taktovkou Googlu. Prozatím není zcela jasné, proč k výpadkům došlo, dle informací se však jednalo o výpadek především na našem území a také přilehlém okolí.

Google výpadek služeb
Stav aktuální k 20:00 hod.

Dle mapy je zřetelné, že se problémy týkaly především střední Evropy, zejména pak České a Slovenské republiky. Zasažená část se dle dostupných dat postupně rozšiřovala. Dle dostupných informací se chyba týkala DNS serverů. Někteří poskytovatelé problémy však nezaznamenali a i v Česku se během výpadku dalo skrze některé bez problému připojit.

Výpadek 20:30
Zasažená území se postupně rozšiřují. Stav aktuální k 20:30 hod.

Vyjádření tiskové mluvčí Google ČR

K problému se rovněž vyjádřila tisková mluvčí Google ČR, Alžběta Houzarová: „O komplikacích víme, naši inženýři intenzivně pracují na jejich odstranění. Omlouváme se za nepříjemnosti a budeme vás informovat.“

Mapa aktuální k 21:15 hod. naznačovala, že se další šíření výpadku nekonalo. Zasažena byla stále „jen“ Česká a Slovenská republika a nejbližší okolí.

Stav k 21:15
Stav k 21:15

Informace uživatelů z 21:30 hod. potvrzovaly obnovení všech služeb Googlu. Poskytovatelé internetu postupně obnovili spojení se servery. Plošný výpadek tak trval zhruba 2 hodiny.

Důvody problémů

Služby Google od včerejšího pozdního večera již opět bez problémů fungují. „Komplikace, které včera postihly některé naše služby na území České a Slovenské republiky, trvaly přibližně dvě hodiny, zhruba od 19:30. Kolem čtvrt na devět naši inženýři problémy, které vznikly v důsledku údržby části sítě, úspěšně odstranili a naše služby jsou opět plně funkční. Omlouváme se všem za vzniklé potíže,“ uvedla tisková mluvčí Google ČR Alřběta Houzarová.

Zdroje: downdetector.com

Diskuze ke článku
Tomáš Jelínek
Tomáš Jelínek
Všichni umřeme na nedostatek drogy :D :D
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 22. 11. 2016 20:21
Mapa sa medzičasom výrazne zmenila a je na nej jasne vidieť, že najviac boli výpadkom zasiahnuté naše dve krajiny ... a maďarskí "hegemoni".
Ondra
SkyNet :(
Forus
Konečne to niekto zverejnil už týždeň mám s tým problém a vie to pekne nastvat

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze