Google Play poprvé předhonil AppStore v počtu aplikací

Rok 2014 je již za námi a tak se dostávají na světlo světa nové a nové statistiky a údaje za minulý rok. Tou další, která je v mnoha směrech přelomová, jsou údaje, které představil magazín appfigures.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Jedná se o kompletní statistiku počtu aplikací a vývojářů napříč třemi obchody – Google Play Store, iOS AppStore a Amazon AppStore. Z výsledku vyplývá, že se konečně podařilo firmě Google předběhnout obchod společnosti Apple, když minulý rok rostl více než jeho největší konkurent.

aplikace appstore play

V obchodě Google Play bylo na konci roku 2014 k dispozici 1,43 milionů titulů, zatímco v Apple Store bylo 1,21 milionů aplikací a her. Amazon skončil na pomyslném třetím místě s 293 000 tituly. Další hodnotou, kterou lze vyčíst ze statistik appfigures, je počet vývojářů na jednotlivé platformy.

aplikace vyvojari

I v počtu vývojářů je Google před firmou Apple. Pro Android vyvíjí v současné době 388 tisíc vývojářů, pro iOS 282 000 vývojářů a pro Amazon platformu 48 tisíc developerů. Bohužel statistiky zcela ignorují Windows Phone platformu a tak se můžeme dohadovat, jestli by do této statistiky výrazněji zasáhnula.

Zdroj: appfigures