Google Play čekají změny, obsah bude možné sdílet a darovat

4

Na internet se dostaly zdrojové kódy poslední verze obchodu s aplikacemi a obsahem od Googlu. Jejich prozkoumáním můžeme zjistit přípravu na jistá zajímavá vylepšení. Jedním z nich je příprava na rodinné účty, dále pak možnost darovat nákup anebo zjednodušení plateb přes NFC.

Google připravuje něco, co je prozatím pojmenováno „Family Library“. Jsou připraveny prostředky, jak budou lidé moci do této skupiny vstupovat, nebo ji naopak opouštět. Je patrné rozdělení rolí na správce skupiny a také podřízené členy s omezenými právy. Zatím však nejsou známa podrobná pravidla, jako například maximální počet členů skupiny. Také není zcela jasné, jaký obsah mezi sebou budou moci sdílet. V úvahu připadá omezení pouze na filmy, hudbu a další obsah, ale i tam vyvstává otázka, jak se Google domluví na licencování. Daleko více problémů pak může vyvstat u aplikací a her. Z toho důvodu se také očekává, že se nová funkce objeví až v průběhu roku 2016.

Google Play
Google Play se mění vizuálně, ale vývojáři pracují i na obsahu.

Poněkud více jasno je u druhého vylepšení, jímž je možnost darovat aplikaci nebo cokoli jiného. Postačí vám pouze e-mail obdarovaného, ten pak bude mít možnost dar odmítnout.

TIP! Podívejte se, jak bude vypadat obchod Google Play, čeká jej změna

A do třetice je tu podpora platebních karet s NFC. Pokud ji máte, pak ji můžete spárovat se svým účtem pomocí přidržení u telefonu, takže odpadne zdlouhavé opisování číslic.

Zdroje: androidpolice.com