Podívejte se, jak bude vypadat obchod Google Play, čeká jej změna

5

Poměrně zásadní změnou, patrně v dohledné době, projde celý obchod Google Play, který je dobře znám uživatelům operačního systému Android. Změna se bude týkat vzhledu a dělení kategorií a my se již dnes můžeme podívat, jak bude vše vypadat.

Google Play

O novém designu poprvé promluvil Kirill Grouchnikov, UI inženýr Google, který na svém profilu Google+ zveřejnil dokonce několik obrázků, na kterém si lze podobu nového obchodu prohlédnout. Zcela nová bude úvodní obrazovka, která bude jednodušší a dělená pouze na dvě části. První budou aplikace a hry, druhou pak zábava, kde se bude shromažďovat vše ostatní, jako jsou filmy, knížky,časopisy či hudba.

Google Play a jeho budoucí podoba

Dále si lze všimnout i inovovaného vzhledu dalších částí, kde bude důležitou roli hrát hlavička, ve které budou rolovat zajímavé hry, aplikace či další příslušný obsah kategorie, ve které se zrovna budete nacházet. Očekávají se také nové animace v obchodu při přechodě nabídek, což pouze dokládají již zveřejněné ukázky. Kdy se nové verze dočkáme, prozatím není jasné. Mělo by to však být velmi brzy.

Google Play
Google Play

Závěrem se můžeme podívat, jak se obchod za posledních 6 let vyvíjí. Sám Grouchnikov totiž uvedl, že jeho práce v posledních 6 letech spočívala především na vzhledu obchodu Google Play a neopomenul přiložit obrázek s vývojem.

Google Play
Tak šel čas s obchodem Google Play

Zdroje: plus.google.com

Diskuze ke článku
Petr
Fuj, co to je?
1) to rozdělení, kdy jsou knihy atd hozeny do zábavy a zároveň hry z ní vyjmuty
2) ty odporně kulaté štítky, které vůbec neladí se zbytkem systému. Mělo to mít jen velmi malý poloměr v rohu jako má třeba pole pro vyhledávání
Václav Čížek
Václav Čížek
Konečně něco použitelného. :)
Matty
Vypadá to dobře.
AndroiDejf
Koukám, že google převezme prvek z WP, kdy část obsahu zasahuje mimo displej a roluje se do stran. Hezký.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze