Google Pixel Tablet je návratem na scénu po 8 letech

1
Google Pixel Tablet je návratem na scénu po 8 letech
Fotografie: Google
  • Nasazen bude téměř 11" IPS displej s jemným rozlišením
  • Výkon obstará osvědčený procesor Tensor G2
  • K dispozici budou dva základní 8megapixelové fotoaparáty
  • Úložný prostor by měl pojmout až 256GB dat

Na nový tablet od Googlu jsme čekali opravdu velice dlouho. Považte sami, poslední model s názvem Pixel C byl světu představen v roce 2015, tedy před 8 lety. Naděje na novinku svitla přesně před rokem, kdy byl na akci Google I/O 2022 prvně poodhalen Pixel Tablet. Během roku jej však společnost zatím nedodala do prodeje, což však není něco, s čím bychom nepočítali. Samotný Google od začátku avizoval, že prodej bude zahájen až v roce 2023.

Tablet vypadá na první pohled klasicky, Google se tradičně nepokouší šokovat a jde osvědčenou cestou, kdy se poměrně dle očekávání zaměřuje spíše na software a prezentaci možností systému Android. Půjde o spíše větší tablet, o čemž svědčí nasazení 10,95" IPS displeje s rozlišením 2 560 × 1 600 pixelů. V rámečcích kolem zobrazovače najdete 8Mpx fotoaparát pro videohovory. Další fotoaparát, tentokrát na zadní straně, je také 8megapixelový. Samozřejmostí je čtveřice reproduktorů po stranách a nechybí ani nezbytné piny pro připojení dalšího příslušenství.


V případě hardwaru sáhl Google po osvědčeném procesoru Tensor G2, který se nachází již v loňských telefonech Pixel 7 a Pixel 7 Pro. 8GB RAM působí zcela dostatečně a v případě úložiště dá Google na výběr mezi 128 a 256 GB. Paměťové karty zřejmě nikdo neočekává. Nasazen je Android 13. Google přislíbil, že přepracuje hned několik hlavních aplikací tak, aby byly dobře využitelné i na zařízeních s velkým displejem, mezi které samozřejmě tablet jednoznačně patří. Konektivitu zajišťuje USB-C a moderní Wi-Fi 6E, přičemž nechybí ani Bluetooth. Baterie má kapacitu 27 Wh.


Google prozatím neoznámil datum prodeje, ale víme, že balíček společně s chytrým reproduktorem by měl startovat na 499 dolarech, což je v přepočtu necelých 13 tisíc korun i s daní. S dostupností na českém trhu nelze prozatím oficiálně počítat.

Technické parametry Google Pixel Tablet

Kompletní specifikace
Konstrukce258 × 169 × 8,1 mm, 493 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,95" (2 560 × 1 800 px)
Fotoaparát8 Mpx
ChipsetGoogle Tensor G2, , GPU: ano
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: Wi-Fi 6E, Bluetooth: 5.2, NFC: ?
Operační systémAndroid 13
Akumulátor8 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčervenec 2023, 20 990 Kč
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Ten stojánek je zajímavej. Nadruhou stranu bych osobně raději ocenil spíš pouzdro s klávesnicí či pero. To je imho víc využitelné. Ale chápu, že Google jde trošku jiným směrem co se tabletu týče.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze