Google Pixel C: Surface a iPad Pro mají třetího do party

46

Google na své tiskové konferenci představil nejen dvojici telefonů, ale také tablet. Svým designem se může zařadit po bok Microsoft Surface nebo nedávno představeného iPadu Pro. Podívejte se s námi, jak takový tablet s Androidem a v podání Google vypadá, co nabídne a především, kolik bude stát.

TIP: Google Nexus 6P oficiálně: špičkový obr od Huawei

TIP: Google Nexus 5X: ten menší má čtečku a míří vysoko

Řadu Pixel zřejmě již znáte. Pokud ovšem očekáváte jejího dalšího zástupce s operačním systémem Chrome OS, zřejmě budete trochu překvapeni. Jak už jsme naznačili, tentokrát se uvnitř nenachází Chrome OS, ale Android, a to samozřejmě ve verzi 6.0 Marshmallow. Google tedy pro svůj nový tablet nepoužil označení Nexus, a to z jednoho prostého důvodu. Novinka je určena pro pracovní a profesionální využití, kdežto původní Nexus tablety byly spíše klasické zařízení určené pro konzumaci obsahu. Operační systém je jiný, ale poznávací znaky řady Pixel jsou zřetelné. Propůjčeno je kvalitní kovové tělo nebo typický light bar, tedy řada barevných diod, jež indikují stav baterie. Kapacitu baterie si zatím nechal Google pro sebe, ale již nyní víme, že pro nabíjení bude sloužit oboustranný konektor USB-C.

Google Pixel C

Google Pixel C disponuje 10,2palcovým displejem s vysokým rozlišením 2 560 × 1 800 pixelů, jemnost se zastavila na 307 bodech na palec, a je tak naprosto dostačující. Google se chlubí i vysokým jasem a skvělou čitelností na přímém světle. Aby bylo na displeji vše plynulé, tak Pixel C vsadil na čtyřjádrový procesor Nvidia Tegra X1 a grafický čip Maxwell. K dispozici budou 3 GB RAM paměti a na výběr máte vnitřní úložiště o kapacitě 32 nebo 64 GB. Tablet zřejmě bohužel nedisponuje slotem na paměťovou kartu.

Google Pixel C

Podobnost s Microsoft Surface a iPadem Pro obstarává samostatná klávesnice, která by měla zaručit pohodlné psaní. Velikost kláves nebyla nijak zmenšena, tedy až na boční klávesy jako jsou Enter nebo Shift. To by ale nemělo nijak vadit. Základem je pohodlné psaní, a to i na cestách, kde byste měli ocenit také nastavitelný úhel pohledu v rozmezí 100 až 135°. Samotná klávesnice má vlastní baterii, která se postará až o dvouměsíční chod. Její nabíjení následně probíhá přes tablet.

Google Pixel C

Google Pixel C stihne předvánoční trh za cenu 14 660 Kč s DPH (499 dolarů) v případě 32GB verze. 64GB varianta se bude prodávat za 17 600 Kč s DPH (599 dolarů). Klávesnice bude dostupná zvlášť, a to za 4 380 Kč s DPH (149 dolarů). Objednávky budou možné skrz Google Store, který u nás ale není k dispozici a bude nutné si tak počkat, za jakou cenu a kdy tablet doveze některý z místních prodejců.

Technické parametry Google Pixel C

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 10,2" (2 560 × 1 800 px)
Fotoaparát
ChipsetnVidia Tegra X1, , GPU: ano
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systém
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 17 600 Kč
Diskuze ke článku
Jakub
U mě tedy stále vyhrává na plné čáře Surface Pro 3
František Zbořil
zajímavá hračka. Celkem bych o ní i uvažoval pokud se dostane na český trh. Zajímavé bude srovnání Surface Pro 3. Jakub můžu se zeptat čím u tebe Surface Pro 3 vyhrává?
R1S0
dizajnovo podarene, ale enchapem, preco nevypustia hned kompletne specs....
Proto7
Ta cena je vtip? Za to mam plnohodnotný ultrabook z ssd diskom core m procesorom

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze