Google nechtěně vypustil aktualizaci na Android 11. Jaké novinky přináší?

9
Google nechtěně vypustil aktualizaci na Android 11. Jaké novinky přináší?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Mischaal Rahman přináší množství informací o Androidu 11
  • Google jej nedopatřením vypustil na několik Pixelů 4 XL

Včera jsme vás informovali o tom, že oficiální představení Androidu 11 bude z důvodu demonstrací souvisejících se smrtí George Floyda přesunuto na jindy. Podle slov Googlu v současnosti „není čas k oslavám“. Někteří uživatelé Pixelu 4 XL však malý důvod k oslavám možná přeci jen mají.

Podle Mischaala Rahmana se Googlu podařilo udělat kiks a na malé množství Pixelů 4 XL poslal OTA aktualizaci na beta verzi Androidu 11. Prozatím není jasné, zda měli tito uživatelé nainstalovanou vývojářskou verzi, nebo oficiální OS.

Beta verze Androidu 11 přináší pochopitelně několik novinek, o které se Rahman podělil formou twitterových příspěvků. Jednou z novinek je takzvané „power menu“, které je aktivováno vypínacím tlačítkem. V něm uživatelé najdou platební i věrnostní karty, rychlé ovládání připojených IoT zařízení a další.

Novinkou jsou rovněž nové sady ikon a možnost minimalizace aplikací do vznášející se bubliny podobné té z Messengeru. Další informace najdete na twitterovém profilu @MishaalRahman.

Diskuze ke článku
Ondřej
Nechápu, jak může odložení vydání SW způsobit policejní razie proti rabujícím skupinám.
RRR
Ty společnosti se už zbláznily, aby kvůli jednomu černochovi všechno odložili! Sony zase zrušila svou prezentaci. Nebylo to správný co ten policajt udělal ale aby se kvůli tomu začalo všechno rušit, to nepochopím. :/ Černí cajti taky zabili několik bělochů a jsou někde protesty a rabování ne nejsou.
Jakub
Taková otázka mimo. Nevíte jak odstranit google asistenta v angličtině? Nedávno se mi na pixelu spustil a při výběru jsem si nainstaloval angličtinu. Teď na mě mluví ale v autě furt anglicky. A přitom dříve už uměl relativně pěkně česky.
Allname
Nový lagdroid huráá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze