Google nasadil novou strategii. Nečekaně nízká cena Pixelu 5 má zničit konkurenci

24
Google nasadil novou strategii. Nečekaně nízká cena Pixelu 5 má zničit konkurenci
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Cena by mohla činit přibližně 21,5 tisíce korun (s DPH)
  • O pohon se má postarat Snapdragon 765, nebo Snapdragon 768G
  • Podle dostupných informací tentokrát Google vynechá Soli senzor pro bezdotykové ovládání

Telefony od Googlu, přestože obvykle nabízí zajímavou výbavu v čele s dlouholetou softwarovou podporou a excelentními fotoaparáty, se bohužel nestaly mainstreamovými smartphony, jak před pár lety předpovídal vedoucí hardwarové divize Googlu, Rick Osterloh. Údajně právě kvůli nespokojenosti s Pixely navíc nedáno opustili Google i dva klíčoví zaměstnanci.

Letošní Pixel 5 by však měl být diametrálně odlišný od svých předchůdců. Pochopitelně přinese podporu 5G sítí a očekává se také již tradičně špičkový fotoaparát (věříme, že tentokrát snad i s ultraširokoúhlým objektivem), největší změnou je však samotná cena. Uživatel sociální sítě Reddit (na kterého následně odkázal androidauthority.com) zveřejnil screenshot z průzkumu od Googlu, v něm lze spatřit cenu 699 amerických dolarů. Zároveň zde můžeme zahlédnout druhý telefon, a to Pixel 4a s cenovkou 349 dolarů (necelých 11 tisíc korun s daní), která odpovídá dříve uniklým informacím. Pokud se bude Pixel 5 opravdu prodávat za 699 dolarů (tedy přibližně 21,5 tisíce korun i s DPH), stane se jednou z nejlevnějších vlajkových lodí letošního roku.

Google by tak pořádně zatopil dražší konkurenci s Androidem, jako je Samsung, OnePlus či Sony. Důvodem k nižší ceně má být využití Snapdragonu 765, případně nedávno představeného Snapdragonu 768G, namísto Snapdragonu 865. Zmíněné procesory sedmičkové řady mají dostatek výkonu a většině uživatelů plně dostačí. Když vezmeme navíc v potaz vyšší energetickou úspornost (a tedy i delší výdrž baterie) a tradičně skvělou optimalizaci, většina uživatelů pravděpodobně nepocítí výkonnostní rozdíl. Další oblastí, ve které by mohlo dojít k úsporám, jsou speciální senzory. Podle informací Stephena Halla Google tentokrát vynechá Soli senzor, který jsme poprvé spatřili u Pixelu 4.

Diskuze ke článku
Ondřej
😂😂😂😂😂 tohle by byl hit možná za 9999 Kč
Jiří
Max 14000, ale 20000? To fakt dobrá cena není ani náhodou ještě za Sd 768G
androido
"Zmíněné procesory sedmičkové řady mají dostatek výkonu a většině uživatelů plně dostačí."
mozno sa mylim, ale nie su to cipsety s vykonom na urovni kirin 8xx, co cinania montuju do €250 androidov? Na tomto chcu postavit premiovy mobil s dlhodobou podporou?
Lukáš
Proč ty clickbaity? Chcete lidi nasrat? Obyčejnej lživej titulek, odpad jak novinky.cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze