Premiéra Pixelu 4a byla oficiálně stanovena na 3. srpna

18× aktualizováno
Premiéra Pixelu 4a byla oficiálně stanovena na 3. srpna
Fotografie: google.com
  • Design se bude držet dnešních trendů, dojde například na průstřel v OLED displeji
  • Na těle nemá chybět 3,5mm jack
  • Na zadní straně bude jen jeden 12,2Mpx fotoaparát

Aktualizováno 30. 7. 2020

Na oficiálních stránkách Googlu se objevila hádanka, po jejímž rozluštění se zobrazí datum 3. srpna. V tento den má být představen nový Pixel 4a.

Google Pixel 4a

Aktualizováno 27. 7. 2020

Jon Prosser zveřejnil datum, kdy se má Pixel 4a představit. Údajně má jít o 3. srpen, tedy již příští pondělí.


Aktualizováno 14. 7. 2020

S blížícím se představením nového smartphonu (nebo jiné elektroniky) není nic neobvyklého, že se výrobci tu a tam povede předčasně zveřejnit obrázky nového produktu. Přesně to se stalo i v případě Googlu, který na svých stránkách na chvíli odhalil design Pixelu 4a, čehož si pohotově všimli redaktoři The Verge (Google následně obrázek stáhl). Samozřejmě můžeme pouze spekulovat o tom, jestli bylo zveřejnění pouhá náhoda, nebo součást marketingu.

Google Pixel 4a

Aktualizováno 15. 6. 2020

Google Pixel 4a, k jehož oficiálnímu představení má dojít v červenci, údajně dorazí na trh až o dlouhé tři měsíce později. Podle Jona Prossera by se měla novinka v černá barevné variantě dostat na trh až 22. října. Modrá „Barely Blue“ byla podle jeho zdrojů z interního výpisu chystaných zařízení odstraněna úplně.

Aktualizováno 29. 5. 2020

Redaktorům 9to5google.com se podařilo získat zajímavé fotografie zadního krytu Pixelu 4a XL, který nikdy nedorazí na trh. Vysoká podobnost s Pixelem 4a příliš nepřekvapí, zaujme však, že Pixel 4a XL měl nabídnout dvojici senzorů. Zda mělo jít o kombinaci hlavního snímače a ultraširokoúhlého objektivu, případně teleobjektivu jako u Pixelu 4, se již pravděpodobně nikdy nedozvíme.

Aktualizováno 21. 5. 2020

Odlehčený Google Pixel 4a by měl dle informací Jona Prossera nakonec dorazit až 13. července, a to v černé barevné variantě „Just Black“ a modré „Barely Blue“. Pokud jste vyhlíželi XL variantu, zklameme vás, letos se s ní údajně nepočítá.

Aktualizováno 15. 5. 2020

Google dle nejnovějších informací od 9to5google.com přehodnocuje cenovou politiku a v reakci na nový iPhone SE (2020) by měl Pixel 4a prodávat za nižší cenu. Základní 64GB verze by měla startovat na 299 dolarech, což je v přepočtu zhruba 9 tisíc korun s daní. Za variantu se 128GB úložným prostorem by si uživatelé měli připravit 349 dolarů, tedy přibližně 10,5 tisíce korun s daní.


Aktualizováno 12. 5. 2020

Německý server stadt-bremerhaven.de přinesl informaci o možném pozdržení začátku prodeje chystaného Pixelu 4a. Původní termín 22. května má být posunut až na 5. června. Datum vypadá poměrně důvěryhodně, neboť 3. června má Google v plánu konferenci k představení beta verze Androidu 11. Právě zde by možná mohlo proběhnout i představení Pixelu 4a.

Aktualizováno 6. 5. 2020

Senior viceprezident hardwarové divize společnosti Google, Rick Osterloh, zveřejnil na svém twitterovém účtu screenshot, jenž evidentně pochází z očekávaného Pixelu 4a. Rozpoznat jej můžeme podle volného prostoru v levém horním rohu, kde je průstřel pro selfie kamerku.

Aktualizováno 5. 5. 2020

Server pigtou.com přináší nové rendery chystaného Pixelu 4a. Níže se můžete podívat na video s podobou odlehčeného Pixelu.

Aktualizováno 1. 5. 2020

Julio Lusson z TecnoLike Plus na svém Twitteru odhalil první fotky pořízené Pixelem 4a. Nechybí ani srovnání s Redmi Note 7.

Aktualizováno 30. 4. 2020

Podle německého serveru stadt-bremerhaven.de by se mohl nový Pixel 4a dostat do prodeje 22. května. Informace údajně vychází z interních dokumentů operátora Vodafone.

Aktualizováno 10. 4. 2020

Server 9to5google.com zveřejnil další informace o chystané novince od Googlu. Dle nejnovějších spekulací půjde pouze o jednu novinku, plastový Pixel 4a disponující 5,81palcovým OLED displejem s Full HD+ rozlišením. Je zde slušná šance, že se dočkáme relativně kompaktního smartphonu. V displeji bude v jeho levém rohu drobný průstřel pro 8megapixelový čelní fotoaparát. Výkonu bude díky procesoru Snapdragon 730 dostatek. Spojen bude s 6GB operační pamětí a až 128GB úložištěm. Na zadní straně se bude nacházet jen jeden 12,2megapixelový fotoaparát s optickou stabilizací obrazu. Baterie má mít kapacitu 3 080 mAh.

Google Pixel 4a
Zadní strana Pixelu 4a s fotoaparátem a čtečkou otisků prstů

Aktualizováno 9. 4. 2020

Po delší době slyšíme o chystaných Pixelech 4a. Server slashleaks.com zveřejnil fotografii prodejních balení. Samotné krabičky nijak nepřekvapí. Spatřit však můžeme část zadní strany, kde je vidět modul fotoaparátu s jedním objektivem. Otázky se nyní vznášejí nad termínem představení. Původně se počítalo, že řadu Pixel 4a Google odhalí na tradiční akci I/O, avšak letošní ročník byl kvůli pandemii koronaviru zrušen.

Google Pixel 4a

Aktualizováno 12. 3. 2020

Cena odlehčeného Pixelu 4a bude startovat na 399 amerických dolarech, tedy přibližně 11 tisících korunách i s daní. Původcem fotografie oficiální billboardu od Googlu je (jako obvykle) Evan Blass.

Pixel 4a

Aktualizováno 11. 3. 2020

Nějaký čas před představením máme možnost nahlédnout na recenzi Pixelu 4a, která se objevila na španělském YouTube kanále. Kromě pohledu na samotný telefon můžeme zjistit také klíčové informace o výbavě. Displej má mít 5,81palcovou úhlopříčku s Full HD+ rozlišením a nasazen bude Snapdragon 730. Na zadní straně se objeví jediný 12megapixelový fotoaparát a na čelní straně bude pro selfies 8megapixelová kamerka.

Svou troškou do mlýna přispěl také Evan Blass, který zveřejnil pravděpodobnou cenu Pixelu 4a. Ta má činit 399 dolarů, tedy v přepočtu necelých 11 tisíc korun.

Aktualizováno 9. 3. 2020

Poslední únik ruského serveru Rozetked skýtá pohled na Google Pixel 4a v ochranném pouzdře. Na přední straně najdeme průstřel v levém horním rohu a design pouzdra potvrzuje, že by se měl na horní straně nacházet 3,5mm jack.

Aktualizováno 4. 3. 2020

Na slashleaks.com byly zveřejněny první snímky chystaného Google Pixelu 4a. Zda máme čest s fotografiemi skutečného telefonu, nebo se jedná pouze o podvrh, v tuto chvíli bohužel nelze určit.

Aktualizováno 17. 1. 2020

V loňském roce Google vůbec prvně představil i dvojici levnějších Pixelů 3a a 3a XL. Ve stejném duchu by se měl nést i letošní rok a výhledově bychom na trhu mohli přivítat duo Pixelů 4a. Dle informací xda-developers.com mají novinky označení Redfin a Bramble.

Doposud byly prozrazeny informace o procesorech, které se nyní opět potvrzují. Pixel 4a si vystačí s procesorem Snapdragonem 730 a zřejmě maximálně sítěmi 4G. Oproti tomu větší Pixel 4a XL by měl být osazen zbrusu novým Snapdragonem 765G, díky kterému by měl oslnit i podporou 5G. Google by tak mohl směle konkurovat dalším cenově dostupnějším telefonům se sítěmi 5G, které se v letošním roce ve velkém dostanou do prodeje. Další informace prozatím nejsou k dispozici.

Původní informace z 30. 12. 2019

Google v letošním roce vůbec poprvé ukázal cenově dostupnější řadu Pixelů: modely 3a a 3a XL. Oba přináší výhody referenčního telefonu Googlu, slušný hardware a především pak špičkový fotoaparát. Dle 91mobiles.com to vypadá, že se v příštím roce dočkáme nástupců. Aktuálně uniká pravděpodobná podoba Pixelu 4a, který se bude držet dnešních trendů. Například v levém horním rohu bude mít malý průstřel pro čelní fotoaparát. Modul fotoaparátu na zádech pak připomíná řešení Pixelu 4. Z renderu je vidět, že na zádech je pouze jeden fotoaparát, nicméně se spekuluje, že by kolem mohly být pomocné senzory, například ToF.

Google Pixel 4a
pravděpodobná podoba

Pod kapotou by se mohl objevit buď Snapdragon 730, nebo novější Snapdragon 765. V rámci úspor Google ponechá čtečku otisků prstů na zadní straně. Potěší nejen USB-C, ale především přítomnost 3,5mm jacku. K představení Pixelu 4a by mohlo dojít na Google I/O 2020, které se bude konat zřejmě začátkem května.

Diskuze ke článku
uzenáč
to se jim hodi do kramu... 4k/60 to umet nebude, takze nemusi ani umele vypinat :o) Jen proboha at vyndaj hlavy z prdelí a nedelaj sami sobe ostudu se smesnyma 64/128GB pameti, kdyz konkurence ma 512GB - 1TB a casto + karta. Proste Google si hraje na jakysi Androidí Apple, ale ve vysledku to vypada jako tezce nepovedeny vtip.
Lukes
Bude plastový a cena 20 tisíc - to opravdu chceš za vydělané peníze! :-D
xxx
Úžasný dokonalý až na ten jack, to je obludnost co na moderní elektronice nemá co dělat.
Vojtěch Hamerník
Čtečka otisků prstů na zádech za spekulovanou podobnou cenu Pixelu 3a? Hloupý vtip i přesto že tvrdím že Pixel Experience a Google telefony jsou zajimavé a určitě dobré tak todle je za mě moc přestřel a nedivím se že sám osobně podporuji a preferuji Apple či Xiaomi. Google o nás vše ví a vydělává hromadu peněz z našich dat tak by jsi mohl uvědomit že cena za kterou telefony nabízí je přehnaná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze