Google nabídne službu Google Play Music pro rodiny

7

Na své velké tiskové konferenci neukázal Google pouze nový hardware, ale přinesl i softwarové novinky. Jednou z nich je i rozšíření služby streamování hudby Google Play Music, která nově dostane rodinný plán, kdy jí za jeden paušál bude moci používat pod svými profily až šest uživatelů.

Google v současnosti nabízí měsíční předplatné za 9,99 dolarů (240 Kč). Nový Family Plan by pak měl vyjít na 14,99 dolarů (360 Kč) a umožnit zapojení až šesti uživatelů. Už při dvou uživatelích je přitom úspora 5 dolarů (120 Kč) měsíčně. Google jde s novou nabídkou přímo proti Applu a jeho Apple Music, která nabízí shodnou cenu.

Google Play Music Family Plan

Naproti tomu další velcí provozovatelé Spotify a Rdio nejsou tak velkorysí. Spotify například nabízí slevu 50 procent na další účet, takže za dva uživatele si účtuje 14,99 dolarů (360 Kč), za tři účty 19,99 dolarů (490 Kč), za čtyři 24,99 dolarů (610 Kč) a 29,99 dolarů (730 Kč) za pět členů.

TIP: Boj na poli streamování hudby. Co dostanete za vaše peníze?

Google Play Music je k dispozici v 58 zemích pro zařízení s Androidem a iOS. Můžete však také přehrávat hudbu přes webový prohlížeč, Chromecast, Android TV a další přehrávače. To představuje hlavní konkurenční výhodu Googlu, protože Apple Music zatím funguje pouze na zařízeních s iOS.

Google zatím nezveřejnil přesné datum, kdy hodlá novou nabídku. Mělo by to nicméně být ještě letos.

Stáhnout Google Music

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com, techcrunch.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Jirka.S
Roční předplatné? Nemá to být měsíční? Na roční je to nějaká podezřele málo, proto se ještě neraduji a juknu že ještě radši někde jinde.
Zdeněk
Jedině Spotify ☺
Tom
U mě je cena za tuto službu 149,-/měsíčně.Platba přes operátora. Tak jak to je ?
free
Ani za free registraci to nestojí, natož platit, byť by to byl $1 :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze