Google na to vyzrál. Hliníkový Pixel 5 podporuje bezdrátové nabíjení

Google na to vyzrál. Hliníkový Pixel 5 podporuje bezdrátové nabíjení
Fotografie: Google
  • Google na část zadní strany použil speciální bio-pryskyřici
  • Pod ní je samotná hliníková konstrukce s otvorem pro nezbytnou nabíjecí cívku

Google před několika dny představil nejnovější Pixel 5. Ačkoliv se v jeho výbavě nenachází ten nejmodernější procesor a uživatelé musí vzít zavděk Snapdragonem 765G, ostatní prvky působí špičkově. Řeč není pouze o displeji či zvýšené odolnosti, nýbrž také o podpoře bezdrátového nabíjení. V této souvislosti je však nutné dodat, že Pixel 5 má hliníkovou konstrukci, která ještě donedávna vystavovala pomyslnou stopku bezdrátovému nabíjení. Konstrukce musela být buď plastová, nebo skleněná.

U Pixelu 5 však Google přišel s chytrým řešením, jak ponechat hliníkovou konstrukci a současně nabídnout bezdrátové nabíjení, přičemž androidauthority.com objasňuje, jak to celé funguje. V případě zadní strany Google použil ještě jednu velice tenkou vrstvu nad hliníkovou plochou. Google ji nazývá bio-pryskyřicí, avšak jde jen o poněkud honosný název pro velmi tenký plast. Google do hliníkové konstrukce vyřízl malý otvor, skrze který je protažena nezbytný cívka, která se nachází až pod zmíněnou tenkou plastovou vrstvou.

Ve výsledku Pixel 5 kombinuje robustnost hliníkové konstrukce a pohodlí bezdrátového nabíjení. Google dodává, že cívka by na zadní straně neměla být nijak cítit při běžném držení. Důvodem, proč Google přistoupil k tomuto neobvyklému řešení, je údajně tloušťka celého zařízení.

Google Pixel 5 128 GB

Rozměry144 × 70,4 × 8 mm, 151 g
DisplejOLED, 6" (2 300 × 1 080 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 765G, 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze