Google Mapy znovu aktualizovány: offline režim navrácen

5

Dva dny, dvě aktualizace. I tak lze charakterizovat vývoj kolem Google Map pro Android. Včera vyšla zbrusu nová verze 7.0, ve které však překvapivě chyběla možnost uložit části map do paměti a následně k nim přistupovat offline. Dnes to Google napravuje.

Včera jsme vás informovali o nových Google mapách pro mobilní telefony a tablety. Inovován byl vzhled, který Google sjednotil s verzí iOS a desktopovou verzí. Přibyly také praktické informace o dopravní situaci a zájmových bodech. Přibyla také přímá možnost přímo vstupovat do Street View.

Přečtěte si: Vyzkoušeli jsme inovované Google Mapy pro Android: co je nového?

Ke všeobecnému překvapení se však vytratila funkce ukládání částí map a následné prohlížení offline. Tato možnost sice ve včerejší verzi figuruje, ale její obsluha spočívá v tom, že do vyhledávání napíšete "OK Maps". V ten moment dojde k uložení aktuálně zobrazené části map. To, jak jistě uznáte, byl silně krkolomný způsob. S dnešní aktualizací, která se postupně šíří, už bude možné ukládat mapy snadněji. V každém případě se ale nevrátí služba Latitude, která byla nově začlenění pod Google+. Otazníky visí nad Laboratoří, kde bylo možné zkoušet nové funkce v beta verzích.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: plus.google.com, engadget.com

Diskuze ke článku
lukas
nejde nastavit vypnutí/zapnutí zpoplatněných silnic!!!
Detailista
Zatím mám aktualizace u map a příslušenství vypnuté, počkám si až na výsledek...
Petr Zubik
Petr Zubik
Tohle je nejhorsi update co kdy Googl udelal, Kdyz potrebujete jet z Brna do Prahy treba pres Hradec a pak se vratit po dalnici. Ve strare verzi se takto dala nalpanovat cela cesta. Ted je to z bodu A do bodu B. A aby se clovek dovedel celou delku cesty to musi delat jednotlive.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze