Google Mapy spouští v Praze novou funkci: detailní mapy ulic, přechodů a semaforů

1
Google Mapy spouští v Praze novou funkci: detailní mapy ulic, přechodů a semaforů
Fotografie: Google
  • Mapy Google mají novinku, kterou ocení zejména vozíčkáři a rodiče s kočárky
  • Uživatelům zobrazí, kde se nachází chodníky, přechody i ostrůvky pro chodce

V Mapách Google jsou v Praze nově k dispozici podrobné informace o rozvržení ulic. Uživatelům tak služba ukáže nejen, kde se nacházejí chodníky, přechody a ostrůvky pro chodce, ale i přesný tvar a šířku jednotlivých silnic. Tyto informace mohou pomoci při plánování nejvhodnější trasy zvláště rodičům s kočárky nebo lidem pohybujícím se na vozíku. Mapy Google k tomuto zobrazení využívají umělé inteligence a znalosti městských krajin po celém světě.

Chodcům v Česku je pro snadnější navigaci k dispozici také funkce Live View. Ta umožňuje najít správnou cestu v ulicích prostřednictvím rozšířené reality. Fotoaparát mobilního telefonu umisťuje šipky, směrovky a ukazatele vzdálenosti do reálného prostoru, ve kterém se uživatel nachází, čímž usnadňuje orientaci a výběr správného směru. To se ukazuje jako užitečné zejména v případech, kdy lidé opouštějí například stanici městské hromadné dopravy a váhají, kterým směrem se vydat.

Google Mapy
Diskuze ke článku
Nela Frankova
Nela Frankova
Tohle by mohlo pomoct nejenom vozíčkářům, ale i nevidomým. Já nevidím a vždycky je pro mně hrozný ořech najít přechod, takže kdyby to udělali dobře přístupné a dokázalo by mi to říct, jak dojít k tomu přechodu, kdy přesně přejít a jestli je tam semafor, tak by mi to fakt hodně pomohlo, protože takhle mi někdy nezbývá nic jiného, než prostě zkusit tu silnici nějak crossnout.😄😆

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze