Google Mapy mají nově Wi-Fi režim a možnost stahovat mapy na kartu

2

Oblíbené Google Mapy získaly ve své nejnovější aktualizaci hned dvě vítané funkce, které potěší snad všechny uživatele. V prvé řadě se již nemusíte bát poplatků za data, druhá inovace vám umožní ukládat mapové podklady také na paměťovou kartu.

Google Mapy

V nejnovější aktualizaci Google Map vyšel Google vstříc všem, kteří nemají mobilní data od operátora, případně se pohybují v místech se špatným signálem. V nastavení najdete položku pouze Wi-Fi. Pokud ji povolíte, budou mapy fungovat výhradně v případě, že jste připojeni k Wi-Fi nebo v oblastech, které jste si již předtím stáhli do paměti. Již se tak nestane, že například omylem spustíte mapy a ty rovnou začnou využívat vaše mobilní data od operátora.

TIP! V Google Mapách nově najdete klasický jízdní režim

Novinky v Google Mapách

Druhá novinka s tou první vlastně tak trochu souvisí. Již nějaký ten pátek si můžete vybrané mapové podklady stáhnout do paměti a následně v nich i navigaci využívat offline. Jde však o cenný prostor, který byste rádi využili také pro jiná data. Google nově přidal možnost volby, kam se mají mapové podklady stáhnout. Kromě interní paměti si tak můžete vybrat i paměťovou kartu.

V rámci aktualizace také Google přidal možnost porovnávat ceny za moderní taxi služby, jako je například Uber či GO-Jek. V tomto případě porovnání funguje v několika indonéských městech. V dohledné době má přibýt dalších několik měst z jihovýchodní Asie. Obsazeny jsou také služby Gett, Hailo a My Taxi, které fungují v Irsku, Polsku, Itálii, Rakousku, Rusku a Izraeli. I v jejich případě bude k dispozici porovnání cen při naplánování trasy.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: maps.googleblog.com

Diskuze ke článku
Luky
Škoda, že v offline režimu už čísla popisné v menších obcích ne vždy lze nalézt. Stejná adresa v online nalezena a v offline ne.
M;)
No to sú fakt moderné vychytávky. Akurát všetci ostatní ich majú už pár rokov.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze