Google má nový kalendář: má Material Design a dostane se i na iOS

5

Google si při příležitosti nové verze systému připravil také celý zástup aplikací, které spuštění nového systému budou doprovázet. Zatím poslední a velmi důležitá je předělaná aplikace Google Kalendář, která ochutnala lektvar s názvem Material Design a dostane se i na iOS.

Ian Leader, produktový manažer v Googlu, uveřejnil na oficiálním Gmail blogu informace o nové verzi Google Kalendáře, který se tak konečně dočkal své Material Design verze, která zapadne do nového prostředí systému Android 5.0 Lollipop. Kromě designu přibylo i několik funkcí, mezi kterými najdeme i automatické přidávání událostí do kalendáře skrze e-maily v aplikaci Gmail. Další novinkou je funkce „Assists,“ která vám při zakládání události nabídne například jména, adresy nebo telefonní čísla podle kontextu události.

TIP: Google připravuje Copresence, nástroj pro komunikaci mezi platformami

Google Kalendář

Velké změny se také dočkal vzhled rozvrhu, který nyní tvoří jeden vertikální obraz, ve kterém máte zobrazené nadcházející události. Pokud máte u události přidanou lokalitu konání, Google automaticky stáhne relevantní obrázek a přiřadí ho k události, takže budete mít i hezčí náhledy. Nový kalendář pracuje s Androidem 4.1 a vyšším a v současnosti je již dostupný pro zařízení s Android 5.0 Lollipop. Ostatní verze systému se aktualizace dočkají v následujících týdnech.

Nový Google Kalendář

Zdroje: gmailblog.blogspot.cz