Google má aplikaci Measure. Snadné měření pomocí telefonu

7
Google má aplikaci Measure. Snadné měření pomocí telefonu
  • Pomocí fotoaparátu a rozšířené reality můžete měřit vzdálenost a výšku
  • Potřebujete jen patřičné aplikace a dobře vybavený telefon

Dnešní chytré telefony zvládají mnohé věci, o kterých možná ani nevíte. Často postačí mít jen tu správnou aplikaci. Samotný Google má šikovnou aplikaci Measure, pomocí které můžete snadno měřit vzdálenosti různých objektů. V prvé řadě si však musíte do telefonu nainstalovat rozšíření ARCore. Následně bude patřičně vybavený telefon schopný pracovat s rozšířenou realitou, která je zapotřebí.

Samotná aplikace je velmi jednoduchá a pracuje dle očekávání s fotoaparátem. Po instalaci musíte vše nakalibrovat, takže zhruba půl minutu budete s telefonem kroužit. Následně už jen vyberete horizontální či vertikální přímku. Ta se umístí do prostoru a vy tahy prstem vyberete počáteční a koncový bod. Samotné měření je spíše nouzové a nemůžete jej brát vyloženě přesně. Daleko od reality však nemá, což si lze ověřit klasickým měřením pomocí pásma.

Aplikace byla dříve dostupná jen pro zařízení spadající pod projekt Google Tango, avšak aktuálně ji Google zpřístupnil v podstatě všem. Snadno tak můžete mít stále při sobě základní potřebu pro měření.

Stáhnout Measure - quick, everyday measurements

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Dominik
Apple ji má od WWDC na iOS 12 už dávno. A funguje překvapivě dobře.
Grom51
V podstate vsem ? az na to, ze musite mit podporovany telefon ... omg, https://developers.google.com/ar/discover/supported-devices
NEUMANN
Nějak mi nejde do hlavy proč Samsung s7 to podporuje ale Huawei p10 nikoliv

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze