Google koupil Bump Technologies: přiťukněte sdílení

5

Google opět vyrazil na nákupy, tentokrát ho zaujala společnost Bump Technologies, tedy sdílení jednoduchým ťuknutím. Sdílení funguje napříč platformami a napříč hardwarem (mobilní telefony, notebooky). Snaží se tak odstranit problém v kompatibilitě různých komunikačních technologií. Rozvíjet však bude hlavně aplikaci Flock, která se zaměřuje na sdílení alb mezi uživateli.

Projekt Bump uživatele zaujal hlavně díky podpoře sdílení napříč platformami a hardwarem. Není nutné NFC, kterým stejně všechna zařízení ani zdaleka nedisponují. K přenesení dojde díky přiblížení a následném ťuknutí telefonem do mezerníku, což je zvláštní, ale pohodlné a efektivní.

Bump zaujal především snadným sdílením napříč platformami i hardwarem.

Společnost Bump Technologies má také na svědomí aplikaci s názvem Flock, která slouží ke sdílení fotoalb mezi přáteli. Díky tomu, že Google společnost Bump zakoupil, stává se majitelem i této zajímavé aplikace.

Google se rozhodl, že se bude soustředit hlavně na rozvíjení této aplikace na sdílení alb. Cena, za kterou Google Bump Technologies zakoupil, je zatím neznámá, určitě se však nebude jednat o zanedbatelnou sumu.

TIP: Podívejte se na oficiální stránky aplikace Bump.

Bump má na svědomí i aplikaci Flock pro snadné sdílení alb mezi uživateli. Google se zaměří na integraci tohoto principu sdílení alb do svých služeb.

CEO společnosti Bump Technologies, Dadiv Lieb, však nezapomněl informovat všechny stávající uživatele aplikace Bump a Flock, že obě budou nadále funkční a můžeme se také těšit na další vychytávky a celkově na podporu těchto aplikací ke snadnému sdílení.

Pro uživatele Bump a Flock se tak jedná o dobrou zprávu, jejich oblíbené aplikace nikam nezmizí, Google je pouze integruje tam, kam bude potřebovat. Doufejme, že se to časem nezmění. Na závěr se společně podívejme, jak funguje sdílení za pomocí aplikace Bump. Aplikace Bump i Flock jsou dostupné ke stažení zdarma.

Stáhnout Bump

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Flock - Photos Together

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com, androidcentral.com