Apple konečně otevře NFC vývojářům třetích stran v iOS 18.1

Apple konečně otevře NFC vývojářům třetích stran v iOS 18.1
Fotografie: Apple
  • Novinka bude k dispozici nejprve vývojářům v Austrálii, Brazílii, Kanadě, Japonsku, na Novém Zélandu, ve Velké Británii a v USA
  • Uživatelé budou moci nastavit aplikaci třetí strany jako výchozí bezkontaktní řešení v nastavení iOS

Apple před pár okamžiky oznámil, že s příchodem iOS 18.1 budou moci vývojáři využívat NFC (Near Field Communication) pomocí Secure Element ve svých vlastních aplikacích v iPhonu odděleně od Apple Pay a Apple Wallet.

Vývojářům třetích stran se tak kromě bezkontaktního placení otevírají i další možnosti využití NFC, jež lze použít například jako klíč od auta, domu či hotelového pokoje, firemní a studentské průkazy, věrností kartičky v obchodech, vstupenky na akce a v budoucnu i jako průkazy totožnosti.

Řešení bylo podle Applu navrženo tak, aby vývojářům poskytlo bezpečnou cestu pro využívání NFC z jejich aplikací pro iOS. Rozhraní NFC a SE API využívají Secure Element – certifikovaný čip určený k bezpečnému ukládání citlivých informací v zařízení. Apple navíc při bezkontaktních transakcí využívá řadu hardwarových a softwarových technologií, včetně Secure Enclave, biometrického ověřování a serverů Apple. Uživatelé si dokonce budou moci nastavit aplikaci třetí strany jako výchozí bezkontaktní řešení v nastavení iOS a následně jej vyvolat dvojklikem na boční tlačítko na iPhonu pro zahájení transakce.

Aby mohli vývojáři toto nové řešení začlenit do svých aplikací pro iPhone, budou muset souhlasit s podmínkami Applu, požádat o oprávnění využívat NFC a SE a také zaplatit související poplatky. Rozhraní API NFC a SE budou k dispozici vývojářům v Austrálii, Brazílii, Kanadě, Japonsku, na Novém Zélandu, ve Velké Británii a v USA v nadcházejícím vývojářském seedu pro iOS 18.1, další destinace mají následovat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze