Google Kalendář vám nyní pomůže s plánováním

Google aktualizoval svou aplikaci Kalendář a přidal velmi zajímavou funkci, která vám může ulehčit vaše plánování. Bude totiž hlídat váš volný čas a zamezí, abyste měli naplánováno například více schůzek v jednu chvíli.

Google logo 2015

Představme si ukázkovou situaci. Domlouváte se s přáteli na společné večeři a navrhujete, kdy se sejdete. V Google Kalendáři vytvoříte událost v pátek na 19:00 až 21:00 a označíte vaše přátele jako účastníky. Kliknete na nové tlačítko „Find a time“ (Najdi čas) a Google automaticky prohledá kalendáře všech pozvaných účastníků události a dá vám zprávu, zda jsou všichni v tento čas k dispozici. Pokud ano, založí novou událost jako tomu bylo doteď. Nově vám však může Kalendář napsat zprávu typu „Karel má v pátek od 19:00 již pracovní schůzku“ a vytvoří vám přehlednou nabídku časů, kdy mají všichni volno, abyste mohli schůzku přesunout na jiný čas. Pro lepší představu se můžete podívat na níže přiloženou animaci, kde můžete vidět, jak funkce funguje v praxi.

TIP! Google Kalendář dostane aktualizaci: plnění vašich cílů bude hračka

Google Kalendář - funkce Find a time

Tuto pomůcku pro organizaci svého času mohou pochopitelně využít pouze lidé, kteří plánují svá setkání přímo v Kalendáři a sdílejí je s jednotlivými účastníky. Bude se tedy jednat o příjemnou novinku zejména pro firmy, ve kterých zaměstnanci využívají služeb Kalendáře. V současnosti je aktualizace k dispozici pouze pro Android verzi Google Kalendáře, ale Google se již nechal slyšet, že pracuje i na verzi pro iOS.

Jaký je váš názor? Využijete tuto funkci nebo si myslíte, že jde jen o zbytečnost? Podělte se o svůj názor v diskuzi pod článkem.

Stáhnout Google Kalendář

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: mashable.com, techcrunch.com, bismannews.rrvnews.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze