Google Drive dorazí údajně příští týden, nabídne 5GB úložiště

V březnu jsme vás informovali o tom, že bychom se na začátku dubna mohli konečně dočkat odkládané cloudové služby Google Drive. Čas ale neúprostně plyne a my už máme před sebou konec dubna. Své slibované okno tedy služba minula, to ale neznamená, že bychom se jí neměli dočkat. Právě naopak.

Google Drive měl být podle mnoha zdrojů představen včera, nakonec jsme se však nové služby nedočkali. Na internet totiž začínají prosakovat zprávy o tom, že by mohl Google spustit službu už příští týden, nejspíše v úterý či středu. A to není vše. Google Drive nabídne ve své základní podobě 5 GB úložného prostoru zdarma s možností jej kdykoliv rozšířit dokoupením dalšího místa. Konkurenční Dropbox například do začátku nabízí pouze 2 GB, takže se jedná o vítané zvýšení kapacity.

Prozatím má být služba spuštěna na operačních systémech Windows, Mac, Android a iOS. Je zcela zřejmé, že se Google pokusí co nejvíce využití cloudového úložiště ve svém mobilním systému a dost možná jej také zcela integruje do další verze Androidu s názvem Jelly Bean. Prozatím se ale jedná o nepotvrzené informace a navíc nevíme, jak bude služba fungovat na domácích počítačích.

TIP: Přečtěte si více o službě Google Drive.

Kromě internetového rozhraní přímo v prohlížeči se totiž očekává také možnost využívat službu přes aplikaci na ploše a systém drag and drop pro kopírování obsahu. Na oficiální informace si budeme muset ještě počkat. Pokud jsou však poslední informace pravdivé, pouze do příštího týdne, kdy by nová služba měla být představena. Informační web TechCrunch zatím dokázal od samotného Googlu stáhnout a nainstalovat aplikaci na Mac OS X. Jak ale můžete vidět na obrázku výše, služba zatím není aktivní. Každopádně se jedná o pádný důkaz toho, že se Google Drive opravdu brzy oficiálně spustí.

Zdroje: pocketnow.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze