Aktualizace Google Drive: k editaci nyní potřebujete nové aplikace

2

Google se dál veze na vlně změn a razantních předělávek ve své rodině aplikací. Nejnovějším přírůstkem do seznamu aktualizovaných aplikací je Google Drive. Tato hlavní aplikace, která sdružovala jak editaci, tak prohlížení a stahování souborů z Google Drive, se nyní také dočkala malého předělání.

V úterý 30. 4. došlo k vydání dvou nových aplikací, které mají na starost editaci a prohlížení souborů na Google Drive. Těmi aplikacemi jsou Dokumenty Google a Google Tabulky. Nyní však v rámci rozdělování pracovního prostředí do více aplikací se specifickým zaměřením, se Google Drive dočkal aktualizace na verzi 1.30, která vás již nenechá upravovat textové a tabulkové dokumenty přímo v prostředí Drive, ale přepne vás do, nebo vás pobídne ke stažení, aplikací Tabulky, respektive Dokumenty.

Změny po aktualizaci 1.30 jsou prakticky nepostřehnutelné.

Samotné uživatelské prostředí se však téměř nezměnilo. Pouze se přesunulo tlačítko nastavení a program vás nyní vyzývá k instalaci aplikací Dokumenty a Tabulky v případě, že je ještě nemáte nainstalované. Ty potom sám Drive automaticky používá k otevírání přiřazených souborů. Také dovoluje stažení souborů do zařízení a zpřístupnění v offline režimu.

Ikonky zatím dvou aplikací od Googlu pro editaci souborů.

Jak bylo očekáváno, došlo k rozštěpení hlavní aplikace Google Drive, která nyní bude sloužit pouze jako rozcestník se soubory, jenž budou otevírány v přiřazených aplikacích. Drive vám však stále umožní soubory prohlížet, jenom ne upravovat. Podle serveru AndroidPolice se také očekávají separátní aplikace pro prezentace a kreslení.

Stáhnout Google Drive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com, play.google.com

Diskuze ke článku
alambert
chápu, že nejdou dokumenty upravovat přímo v aplikaci Drive, ale proč jsou na to potřeba nějaké nové aplikace, a ne Quickoffice?? to je mimo moje chápání...

mám v telefonu Quickoffice a Polaris office, ale ne, na to abych upravil dokumenty z Drivu si stáhnu ještě Dokumenty a Tabulky a Prezentace a .... no to snad neni pravda...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze