Aktualizace Google Disku pro Android a iOS: co je nového?

Cloudová služba od Googlu jménem Drive veřejně odstartovala relativně nedávno a společnost již nabízí aktualizaci pro operační systémy iOS a Android. Ta přináší novinky v podobě nových možností nahrávání souborů, úprav a přizpůsobení aplikace uživateli.

Začněme tedy aplikací Drive, český ekvivalent je Disk, pro iOS. Ta přináší toužebně očekávanou možnost upravovat dokumenty, což již umí aplikace pro Android. Nyní můžete i na iPhonu či iPadu vytvářet, editovat a upravovat textové soubory a stejně jako na stolních počítačích můžete vidět úpravy ostatních v reálném čase.

Nechybí ani další novinky, kam patří možnost prohlížet prezentace (také v celoobrazovém režimu), přidávat poznámky či manuálně přejíždět slajdy. Také lze nově vytvářet složky, přenášet soubory mezi složkami a nahrávat soubory (obrázky či videa) z vašeho zařízení přímo do aplikace Drive.

Stejných inovací se dočkal také Android (vyjma těch, které měl již dříve). Nově lze na Androidu přidávat komentáře, odpovídat na existující komentáře a prohlížet tabulky v Google Doc. Přidány byly i všechny vymoženosti s prezentacemi, stejně jako v případě iOS.

Google slibuje, že se dočkáme ještě mnohem více inovací, jako je třeba nativní editování či kolaborace v reálném čase. Prozatím se můžete podívat na novinky v následujícím videu.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze