Cloudová služba Google Drive již začátkem dubna?

1

Na internetu se začínají objevovat zprávy, které poukazují na možný brzký start cloudové služby GDrive, kterou Google zmiňoval již v roce 2007. Zrušený projekt se ale podle všeho chystá opět vyrazit do světa, a to dříve, než si myslíme. Dočkat bychom se jej měli v dubnu.

Google

Google Drive má za sebou dlouhou a ne příliš pozitivní historii. V roce 2007, kdy byla služba poprvé oznámena, ještě lidé neměli příliš ve zvyku nechávat své soubory na virtuálních discích a vše navzájem sdílet, což byl rozhodně jeden z důvodů, proč Google projekt zrušil. Své úsilí směřoval do jiných sfér a snahy zcela vymítit potřebu fyzických souborů, což se společnosti z části povedlo prostřednictvím aplikace Google Docs.

Poté se ale objevila konkurence v podobě služeb Dropbox a Box, která ukázala, že se jedná o žádaný a finančně výhodný nápad. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se Google rozhodne zrušený projekt oživit a podle nejnovějších informací by měl GDrive odstartovat již příští týden, na začátku dubna.

Dočkáme se nativní aplikace pro synchronizaci a sdílení (nejspíše se počítá s operačními systémy Android, iOS a Windows Phone) a 1 GB místa zdarma. Za další gigabajty už si budeme muset připlatit, i když nebyla velikost volného místa zatím přesně určena. Přítomno by mělo být také API rozhraní pro vývojáře třetích stran.

Podobným krokem se Google snaží spojit veškeré své služby do jednoho celku a pokud se mu to povede, rozroste se jeho impérium o další velký kus. Rozhodně by se hodilo mít při užívání operačního systému Android vlastní službu na bázi cloudu, díky které by bylo sdílení potřebných dat zase o něco jednodušší.

Zdroje: droid-life.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Jack Love
Tato služba bude velkým přínosem pro celý operační systém Android.Bylo by příhodné,kdyby majitelům operačního systému AndroidAndroid byl přidělen nativně prostor alespoň 20 Gb zdarma.Google byl v myšlence cloudu první!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze